""

130 Yozgatlı iş adamı Yozgat’a gelecek « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:16

130 Yozgatlı iş adamı Yozgat’a gelecek

5-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Yozgat Valiliği ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen ‘Yozgatlı İşadamı Zirvesi’ kapsamında 130 iş adamı Yozgat’a gelecek.

130 Yozgatlı iş adamı Yozgat’a gelecek
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ın yatırım potansiyellerini ortaya çıkarmak ve yatırımcıyı Yozgat’a çekmek amacıyla gerçekleştirilecek olan ‘Yozgatlı İşadamı Zirvesi’ öncesi Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç açıklamalarda bulundu. Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.
Yozgat’a 130 işadamını davet ettiklerini belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, “Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, istihdamı artırmak ve göçü önlemek için 5-7 Mayıs günlerinde ‘Yozgatlı İşadamı Zirvesi’ yapalım istedik.
ORAN Kalkınma Ajansı ile bu konuda işbirliği yaptık. Bu süre zarfından İstanbul, Ankara ve Bursa’da yaşayan 130 iş adamını Yozgat’a davet ettik. Yozgat diyince hepsinin gözlerinin içi güldü. Onlarda memleket sevdası, özlemi var.
Onları harekete geçirip Yozgat’a davet ettik” dedi.
Yozgat’ın yatırım potansiyelini iş adamlarına sunacaklarını söyleyen Vali Yurtnaç, “Bizim burada yapmamız gereken şey Yozgat’ın elindeki fırsatları onlara sunmak.
Biz elimizdeki değerleri onlara tanıtıp farkındalık oluşturmalıyız. Kayseri, Antalya, Alanya ve yurt dışındaki işadamlarına bu farkındalığı göstermeliyiz. Burada yatırım yapmak isteyenlere Yozgat’ın fırsatlarını göstereceğiz ve Yozgat istihdamına nasıl katkı sunabiliriz onun arayışı içerisinde olacağız. Üreten ve koşan Yozgat’ın alt yapısını oluşturmaya gayret ediyoruz. Yatırımcıları bir bir Yozgat’a çekeceğiz” şeklinde konuştu.
‘Yozgatlı İşadamı Zirvesi’ kapsamında herkes taşın altına elini koyması gerektiğini de sözlerine ekleyen Vali Yurtnaç, “25 yaş ve üzerinde işçi istihdam edecek firmaları Yozgat’a çağırıyoruz. Listeyi yaparken kriterleri ortaya koyduk. Bu doğrultuda hedefimize ulaşmak istiyoruz. Eğer bu şehirde bir şey üreteceksek destek verene de sahip çıkacağız” açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.