""

15 Temmuz darbe girişimi okul koridoru duvarında ölümsüzleştirildi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:32

15 Temmuz darbe girişimi okul koridoru duvarında ölümsüzleştirildi

Yozgat Serpil Akdağ Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Murat Sakı, öğrencilerinin de katkısıyla yaptığı 15 Temmuz FETÖ Askeri darbe girişimi çalışması okulun koridor duvarlarında ölümsüzlüleştirildi.

15 Temmuz darbe girişimi okul  koridoru duvarında ölümsüzleştirildi
Son Güncelleme :

22 Aralık 2016 - 7:00

Okul Müdürü Adem Ümüt, yaptığı açıklamada, Öğretmen ve öğrencilerin sosyal faaliyetlerine bir takım kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak projelere önem verdiklerini söyledi. Ümüt, “Okulumuzda yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda yetenekli öğrencilerimizden ve yetenekli öğretmenlerimizden de yardım istiyoruz. Bu kapsamda okulumuza başta okul müdürü olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğrencilerimizin elinden geldiği kadarıyla önem vermesi sevmesi ve okula katkıda bulunması ve okulu güzelleştirmesi adına da önemli bir katlı sağlıyor. Bu bağlamda okulumuz Coğrafya öğretmenimiz Mahmut Sakı, resim konusunda maharetli olduğunu okulumuz için birşeyler yapmak istediğini dile getirdi. Okul müdürü olarak bu projenin yapılması için hemen hızlı bir şekilde planlamalar neler yapabiliriz nereye yapabiliriz araştırması yaptık. Okulumuz 3 kattan oluşuyor ikinci kat, orta kat, öğrenci yoğunluğunun veli yoğunluğunun ve öğretmen yoğunluğunun ve idarenin bulunduğu kat sürekli insanların yoğun bir şekilde bulunduğu bir kat olması nedeniyle öğretmenler odasının ve idareci odalarının bulunduğu ikinci kat koridorunda iki duvara da yakın bir zamanda yaşadığımız ve ülkemizi derinden yaralayan ülkemize uzun yıllar ders olacak FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminin Türk halkının nasıl bir tepki koyduğunu anlatan bir resim oluşturduk. Bu darbe girişimini öğrencilerimize velilerimize ve vatandaşlarımıza bilgi verme adına Coğrafya Öğretmenimiz tarafından yapıldı. Okulumuzun alt tarafında konferans salonumuzun adını Darbe girişiminde darbecilere geçit vermeyen Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismini verdik. Ayrıca konferans salonu girişine Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in fotoğrafını karakalem çalışması olarak yaptık Bu çalışmalarından dolayı Coğrafya öğretmenimiz Mahmut Sakı’ya çok teşekkür ediyorum.”dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’ta iseSerpil Akdağ Anadolu Lisesini ziyaret ederek 15 Temmuz Darbe girişimini okul koridor duvarlarındaki resimleri inceledi. Kuş, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin bu şekilde resimlenerek anlatılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, okul yönetimine ve Coğrafya Öğretmeni Mahmut Sakın’a teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.