""

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Köşesi oluşturuldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:07

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Köşesi oluşturuldu

Yozgat Bozok Üniversitesinde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Köşesi” oluşturuldu. Sağlık Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Köşesi açılış programına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. M. Fevzi Polat, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kılıç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Demokrasi  Zaferi ve Şehitleri Köşesi oluşturuldu
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat yaptı. Doç. Dr. Polat; 15 Temmuz silahlı darbe girişimi,Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı FETÖ’nün emri ile kahraman Türk ordusunun içerisine gizlenmiş ve onun üniformasını giyen bir avuç hain tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.
Polat, “Tarihi kahramanlıklarla dolu bu millet, o gece adeta hainlerin kâbusu haline dönüşmüş, içindeki vatan sevgisi ve iman gücü ile kadın, erkek, genç, yaşlı demeden göğsünü tanklara, silahlara siper ederek yeniden bir kahramanlık destanı yazmıştır.” dedi.15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Köşesi’ni oluşturduklarını kaydeden Polat, “Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu olarak 15 Temmuz tarihini unutmamak ve gelecek nesillerinde dostunu, düşmanını iyi tanıması ve bu aziz milletin kahramanlıklarını unutmaması adına ve o gece bu vatan için canlarını veren şehitlerimize ve gazilerimize minnet duygularımızı ifade etmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Köşesi’ni oluşturduk.” ifadelerini kullandı.
BU ÜLKENİN
GELECEĞİ İÇİN
CANLARINI FEDA ETTİLER
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’de yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da canlarını feda ederek şehit olan 241 şehidin ülkeyi büyük bir felaketten, büyük bir kaostan kurtardığını söyledi. Rektör Karacabey, şunları kaydetti: “Elbette bütün milletimiz o gün Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile sokaklara çıkmak, tanklara silahlara karşı koymak suretiyle bu ülkeye sevgilerini sadakatlerini ve bu ülkenin geleceği için canlarını verebileceklerini ortaya koydular. Bizler; o günden geride kalanlar, şehitlerimize elbette çok şey borçluyuz. Şehitlerimizin adını yaşatmak adına ve benzer teşebbüslerde bulunanlara bir daha aynı teşebbüste bulunamasınlar, gençliğimiz ve gelecekte yetişen gençlerimiz hainlerin neler yapabileceklerini görebilsinler diye hatıra olarak Yüksekokulumuzun bir köşesine 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Köşesi’ni oluşturduk. O güne ait başta Ömer Halis Demir olmak üzere tüm şehitlerimizin fotoğraflarını koyduk. Bunlar üniversitemizde okuyan gençlerimize, üniversitemizi ziyaret edenlere bir görsel olarak o günü hatırlatacak ve bundan sonrada yapmaları gerekenler konusunda bir uyarı olacaktır.”
BU ÜLKE İÇİN
CANINI FEDA
EDENLERE
BORCUMUZU ANCAK
ÇALIŞARAK
ÖDEYEBİLİRİZ
Ülke için canlarını feda eden aziz şehitlere borcun ancak çalışarak ödenebileceğini vurgulayan Karacabey, “Üniversite gençliği, geleceğin kendilerine emanet edileceği gençlik; mutlaka değerlerimizi doğru öğrenmek, doğru yaşamak ve doğru anlatmak durumundadır. Ülkemiz herhangi bir şekilde sıkıntıya girdiğinde bu ülke için hepimiz bugüne kadar şehit olanlar gibi bu şehitliği göze alacak durumdayız. Hiçbirimiz vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için şehit olmaktan korkmayız ve geri durmayız. Ama üniversite gençliği olarak bizim çok önemli bir misyon ve görevimiz var. Gerektiğinde vatan için canını verecek biz gençler, normal zamanlarda bu ülkenin kalkınması, ileri gitmesi ve yeryüzünde bir numara olması, düşmanların üzerimizdeki emellerinden vazgeçebilmeleri için gecesini gündüzüne katarak çalışır bir vaziyette kütüphanelerde,laboratuarlarda olmak durumundayız. Slogan atmakla ülkeyi kurtarmak, slogan atmakla ileri gitmek, slogan atmakla vatansever olmak mümkün değil. Bizim bu ülke üzerinde bağımsız olarak yaşayabilmemiz için canını feda edenlere borcumuzu ancak çalışarak ödeyebiliriz. ”
Rektör Karacabey, “İnşallah bundan sonra bir daha benzer hainliklerle ülkemizin karşılaşmamasını temenni ediyor, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ve diğer katılımcılar 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Köşesi’nin açılış kurdelesini kesti. Sağlık Yüksekokulu binasının giriş katındaki “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve ŞehitlerKöşesi”nde FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir fotoğrafı ile darbe sırasında yaşananları aktaran fotoğraflar yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.