""

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına 2 fidan dikimi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:50

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına 2 fidan dikimi yapıldı

Boğazlıyan Kaymakamlığı’nca, oluşturulan ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 2 Bin fidan toprakla buluşturuldu.

15 Temmuz Şehitleri Hatıra  Ormanına 2 fidan dikimi yapıldı
Son Güncelleme :

01 Nisan 2017 - 7:00

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen kahraman vatan evlatları için Boğazlıyan’da hatıra ormanı oluşturuldu.
fidan dikim programına Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz,ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerin katıldı.
Programda konuşan Kaymakam Sinanoğlu, ülkenin birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 2 Bin fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.
Sinanoğlu, “Bize emanet edilen coğrafyamız, doğamız ve çevremiz geçmişte atalarımızın fedakarlıkları sonucu elde ettikleri değerler olarak bizlere miras kalmıştır. Bu toprakların hangi şartlar altında kazanılıp, korunduğu hepimizin aşikarıdır. Dolayısıyla bizim bu topraklara sahip çıkmamız, korumamız, geliştirmemiz gerekir. Geleceğimize de temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak bizim vazifemizdir. Vatanımıza, coğrafyamıza toprağımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Ağaçlandırma faaliyetinin de bu anlamda önemli olduğunu dile getiren Sinanoğlu, “Ülkemiz müreffeh gelişmiş büyük bir ülke olması umudundan bağımsız değil. Eğer güçlü müreffeh 2023 ve 2070 hedeflerine ulaşmış büyük ve güçlü bir ülke istiyorsak torunlarımıza sağlıklı bir çevre ve gelişmiş bir ülke bırakmak istiyorsak buralardan başlamamız gerekir. 15 Temmuz’da ülkemizi ve milletimizi canları pahasına koruyan şehitlerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Devlet ve millet olarak, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olacağız. Bu anlamlı etkinlik vesilesiyle ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz” diye konuştu.
Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz’de ağaç dikiminin önemine değinerek şunları kaydetti: “ 21 Mart Dünya Ormancılık Günü. Avrupa Gıda Tarım Federasyonu Dünya’da yenilenebilir kaynak olarak ormanları gösteriyor. 21 Mart kuzey yarım kürede baharın başlangıcını güney yarım kürede ise sonbaharın başlangıcı olarak ilan edilmiş. Bu nedenle 1975 yılından buyana 21 Mart Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanıyor. Bu günden burada 15 Temmuz Şehitlerimiz adına saygımızı ifade etme adına fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Böylesine güzel bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum” Daha sonra Kaymakam Sinanoğlu ve protokol üyeleri, 7 hektarlık hatıra ormanına akasya, çam, sedir, ıhlamur, ladin ve karaçamdan oluşan yaklaşık 2 Bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.