""

2-2 Başarı Değildir « Yeniufuk Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 23:09

2-2 Başarı Değildir

2-2 Başarı Değildir
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2023 - 16:55

AK Parti ve İYİ Parti arasında 2-2 olarak dağılması muhtemel milletvekilliği, iki parti için de başarı değildir.
AK Parti’nin mevcuttaki 2 vekilliğini koruması başarı olabilir.
İYİ Parti’nin 1 vekil çıkarması başarı olarak görülebilir.
Ancak bunlar göreceli başarılardır.
AK Parti 2’yi 3 yaparsa ancak başarılı sayılabilir. Var olanı korumak züğürt tesellisi gibi olacaktır. Çünkü Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer’le her dönem buradan en az 2 vekil çıkarmış Ak Parti bu seçimde Yozgat’ı Akgül’e emanet edip, sürpriz bir liste hazırladıysa bunun temel nedeni Akgül öncülüğünde 5’ten 2’ye gerileyen vekilliği 3’e mümkünse 4’e taşımaktır.
CHP’nin mevcuttaki 1 vekilliğini sıçrama taşı olarak kullanmak isteyen Millet İttifakı da Lutfullah Kayalar ismini liste başı yaparak ve ‘solcu’ CHP yerine ‘milliyetçi, muhafazakar’ İYİ Parti çatısı altında seçime girerek; bu sıçrama noktası etkisini 3’e katlama potansiyeline ulaşmıştır. Bu şu demek, Kayalar’ın liste başı olması, İYİ Parti çatısı ile kuvvetlendirilip, 2 vekil garantiye alınmıştır. Kayalar’dan beklenen 3. vekilliktir. Kayalar yerine konacak başka bir aday da pekala bu siyasal konjonktürde İYİ Parti’ye vekil kazandırırdı.
Sahada gördüğümüz, balıksırtı durumda 2-2 gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel sonucun her iki parti için de kazanılabilecek 3. vekilliği rakibine hediye etmesidir.
Gerek Kayalar gerekse Akgül’ün ‘garanti’ vekilliklerinin rahatlığını üzerlerinden atamadıklarını, yakın çalışma ekiplerinin bırakınız inisiyatif almayı, adayını seçmenle her platformda buluşturacak çözüm önerileri geliştirmeyi, sosyal medyayı etkin kullanmayı vb. talimatla iş yapabilme kabiliyetinden dahi yoksun oldukları gözlemlenmektedir.
Ekiplerdeki yetersizliğin farkında olmayan Kayalar ve Akgül, liyakat yerine sadakati, talimat emir yerine analitik zeka ve sorun çözme kabiliyetini öncelememiş olmanın bedelini ağır ödeyebilirler.
3-1 gerçekleşmeyen sonuç her parti ve ittifak için açık, net, somut başarısızlıktır.
Son haftaya girerken Kayalar, Akşener’in katılacağı mitinge rağmen 3 yerine 2’ye razı performans göstermekten uzak durmalıdır.
Bu kadar cümleden sonrası şu olabilir; Erdoğan kazanırsa Akgül, Kılıçdaroğlu kazanırsa Keven Yozgat’ın ‘abisi’ olur.
Ama 3. vekillikle desteklenen cumhurbaşkanlığı hem Kayalar ve Akgül’e hem de Yozgat’a daha etkin pozisyonların yolunu açıp ilin gelişim ufkuna katkı sunabilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Kamil 9 Mayıs 2023 / 12:41 Cevapla

umarız akp 1 vekile düşer (olması gereken)