""

2016 yılı ülkemiz için zor bir yıl oldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:44

2016 yılı ülkemiz için zor bir yıl oldu

2016 yılını geride bırakırken 2017 yılına merhaba diyoruz. 2016 yılı ülkemiztarihine not düşen önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak hafızlardaki yerini aldı.

2016 yılı ülkemiz için zor bir yıl oldu
Son Güncelleme :

30 Aralık 2016 - 7:00

15 Temmuz FETÖ askeri darbe girişimi ile 2016 yılında Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Askerlerin kendi vatandaşına silah doğrulttuğu, tankların sokaklarda yürütüldüğü, köprülerin kapatıldığı, TRT’nin basıldığı bir ortamda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa davet etmesi ile FETÖ darbesi bertaraf edildi. Bu mücadele de ise verdiğimiz 240 demokrasi şehidimiz tarih sayfalarındaki yerini şimdiden aldı.
YENİ YIL YOZGAT VE ÜLKEMİZ İÇİN
UMUTLARIN GERÇEKLEŞTİĞİ BİR YIL OLSUN
Yozgat’ta yapılan ve yapımı devam eden projelerin 2017 tamamlanması kentin gelişmesi açısından büyük önem arz ediyor. Yozgat’ın eski Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın şehre kazandırdığı Spor Vadisi projesinin aslına uygun bir şekilde tamamlanması kente sosyal anlamda önemli katkı sağlayacağı belirtiliyor.
Bunun yanı sıra Hızlı tren ve hava alanı projesinin tamamlanmasın da şehre ekonomik anlamda büyük avantaj sağlayacağı belirtiliyor. Devam eden yatırımların tamamlanması da Yozgat açısından büyük önem taşıyor. İlin, tarım ve hayvancılık şehri olmasına rağmen köylerde hayvancılığın istenilen seviyelerde geliştirilememesi kırsaldan şehre göçün önünü açmış, şehirde yeterince iş istihdam alanlarının oluşturulamaması Yozgat’ı 2015’te olduğu gibi 2016 yılında da ülke genelinde göç şampiyonu yapmıştır.
Kısacası Yozgat’ın gelişmesini sağlayacak ve bu yönde hazırlanacak projelerin sözde kalmaması, yeni yılda biran önce uygulamaya konulması gerekir.
2016 YILININ
AKILLARDA KALAN EN ÖNEMLİ
GELİŞMELERİ ŞÖYLE YAŞANDI
Yeni umutlarla ve hayallerle başlanılan 2016 yılının ilk ayında yaşanan olaylar belki de bu yılın sıkıntılı ve sancılı geçeceğinin işaretini de vermiş oldu. 12 Ocak’ta, Sultanahmet Meydanı’nda, IŞİD militanının üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu, saldırgan dahil toplam 13 kişi hayatını kaybetti. Kanlıca’daki evinde sabah sporu yaparken kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Koç’un ölüm haberi Türkiye’yi yasa boğmuştu.17 Şubat 2016’da Türkiye’nin kalbi Ankara’da, PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kalleş saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti.13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta gerçekleşen bombalı saldırıda ikisi saldırgan 38 kişi hayatını kaybetti.
2016 YILININ EN SAKİN GEÇEN AYI NİSAN OLDU
2016 yılının en sakin geçen ayı Nisan oldu. Bu ay içerisindeVodafone Arena’nın açılışı ve Türkiye’nin 4.5G’ye geçişi oldu. 4.5G’ye geçişle teknolojide yeni bir çağ atlayan Türkiye, internet hızını 10 kat artırdı.
MAYIS AYINDA
ÜLKEMİZİN 27.
BAŞBAKANI YILDIRIM OLDU
AK Parti’nin Mayıs ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’unda hükümeti kurma görevi Binali Yıldırım’a verildi. Binali Yıldırım, kabinesini cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunup mecliste güvenoyu alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 27. Başbakanı oldu.
Ramazan günlerine denk gelen Haziran ayı ise ülkemizde önemli gelişmenin yaşanmadığı bir ay olarak geçti. Bu ayda Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, valiler kararnamesi ile merkeze alınırken Yozgat Valiliğine de Kemal Yurtnaç atandı.
2016 YILININ EN BÜYÜK OLAYI 15 TEMMUZ FETÖ DARBE GİRİŞİMİ
2016 yılının en büyük olayı 15 Temmuz FETÖ askeri darbe girişimi olarak tarih sayfalarındaki yerini şimdiden aldı. Türkiye, 15 Temmuz gecesi, alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ordu içindeki FETÖ’cü cuntanın planladığı darbe girişimine milli iradeden ağır bir tokat geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısıyla halk meydanlara indi ve cuntacılara demokrasi dersi verdi. Yılın en kara günü olarak nitelendirilen Temmuz ayı birçok ilke de sahne oldu. Türkiye, milli iradeye sahip çıkarak meydanları boş bırakmazken, Beştepe’de üç parti bir araya gelerek tarihi birliktelik pozunu verdiler.
Ağustos ayında ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’nin Cerablus bölgesini IŞİD teröründen temizlemek için operasyona başladı. Fırat Kalkanı Harekatında yaklaşık dört aydır süren operasyonlarda 38 şehit verilirken binlerce terör yığınağı ve terörist imha edildi. Eylül ayında, Hababam Sınıfı’nın Damat Ferit’i, Yeşilçam’ın efsanevi aktörü Tarık Akan 16 Eylül’de hayata gözlerini yumdu. Sayısız filmde rol alan ve milyonların gönlüne taht kuran Tarık Akan’ın ani ölüm haberi, sevenlerini yasa boğmuştu.
Ekim ayında ise OHAL’in 3 ay daha uzaması kararı alındı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanan Bakanlar Kurulu, MGK’da alınan OHAL’in 3 ay daha uzatılması yönündeki tavsiye kararını ele alındı.
ABD, tarihinin en baş döndürücü seçim kampanyasını geride bırakarak 45’inci başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Seçim sonuçları kuşkusuz herkes için sürpriz olurken ABD’nin yeni başkanı Cumhuriyetçi aday Donald Trump oldu.
2016 YILI TERÖR OLAYLARI İLE
BAŞLADI VE TERÖR OLAYLARI İLE
BİTİYOR
2016 yılı terör olaylarıyla başlayıp terör olayları ile bitiyor. Terörün çirkin yüzü, yılın son ayında kendini bir kez daha gösterdi.
Beşiktaş Bursaspor maçından bir saat sonra, Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen çifte terör saldırısında çoğunluğu polis olan 45 vatan evladı hayatını kaybetti ve Türkiye’de bir günlük ulusal yas ilan edildi. Yine Kayseri’de askerleri taşıyan araca terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda 14 asker şehit olmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.