""

2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği başladı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:27

2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği başladı

KOBİ’lere yönelik 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği başvuruları başladı. KOBİ’lerin 10-20 Şubat tarihleri arasında başvuru yapabilecekleri duyuruldu.

2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli  İşletme Kredisi Faiz Desteği başladı
Son Güncelleme :

14 Şubat 2017 - 7:00

Kredi üst limitinin 50 Bin TL olduğunu belirten Yozgat KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, “Kredinin vadesi 12 ay ödemesiz olmak üzere 3’er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere 36 ay’dır. KOBİ’ler 10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden doğrudan başvuru yapabilirler” dedi.
2016 yılında KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ne başvuru yapan İşletmelerin tekrar başvuru yapmasına gerek olmadığını hatırlatan Işık, önceki başvuruların geçerli olacağını söyledi.
KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine başvuru yapmak için KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olma şartı aranmayacağını dile getiren Işık, “KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan işletmelerin Kredi Faizi Desteğine hak kazanmaları durumunda kredi kullanımından önce KOSGEB Veri Tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları gereklidir” dedi.
Başvuru yapan işletmelerin güvenlik soruşturmasından da geçirileceğini belirten Işık, “İşletmeler Çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olan işletmeden başlayarak sıralanacaktır. 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren Kredi Faizi Desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecektir. Bu aşamadan sonra Kredi Faizi Desteğine hak kazanan işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabileceklerdir. KOBİ’lerimiz anlaşmalı bankaları ana sayfamızdan öğrenebileceklerdir.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.