""

23 Nisan’ı coşkuyla kutladık « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 22:48

23 Nisan’ı coşkuyla kutladık

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

23 Nisan’ı coşkuyla kutladık
Son Güncelleme :

23 Nisan 2024 - 17:49

23 Nisan etkinlikleri Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ın Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.
Programın ilk bölümünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. Altınkaynak, “Bağımsızlığı benimsemiş, özgür bir yaşamı her daim benimsemiş ve gelecekte de özgürlük tutkusundan asla vazgeçmeyecek olan aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 104 yıl önce başlattığı bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümünü coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu öğrencileri tarafından seslendirilen şiirler ve sergilenen halk oyunları ile Sakarya İlkokulu İzci Grubu’nun gösterileri de katılımcılardan büyük alkış aldı.
Gösterilerin ardından düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program son buldu. Etkinliğe; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Alay Komutanı Albay Necdet Özcan, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum temsileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı./ Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.