""

4. sınıflara özel sınav « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:49

4. sınıflara özel sınav

Yozgat’ta 4. sınıf öğrencileri kapsayan Proje Ortaokulları Kabul Sınavı, pandemi süreci dikkate alınarak veli ve öğrencilerin bilgilendirilmesi ile Mayıs ayının son haftasında öğrencilerin kendi sınıflarında yapılacağı belirtildi.

4. sınıflara özel sınav
Son Güncelleme :

09 Nisan 2021 - 15:39

Yozgat  Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Güneşer, 4.sınıf öğrencilerini kapsayan sınava ilişkin öğrencilerini ve velileri bilgilendirdi.  Yozgat’ın sınavla öğrenci alan tek Yozgat Proje Ortaokulları kabul Sınavının pandemi süreci dikkate alınarak Mayıs ayı son haftasında yapılacağının planladığını ifade eden Güneşer, sınav tarihi ile ilgili olası değişikliler olması halinde yine öğrenci ve velilere önceden bilgi verileceğini kaydetti.

SINAVDA 4. SINIF MÜFREDATINDAN 70 SORU SORULACAK

Sınavda 4. sınıf müfredatından 70 soru sorulacağını vurgulayan Güneşer, “Yeni Nesil, Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 12, Sosyal Bilgiler 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 8 ve Yabancı Dil (İngilizce) 8 olmak üzere toplam 70 soru vardır. Sınav süresi 90 dakikadır.

Sınav sıralamasına göre ilk 60 kız ve ilk 60 erkek öğrenci, Temmuz ve Ağustos aylarında yapacağımız yaz temel eğitim programımıza katılmaya hak kazanacak. Ağustos ayı sonunda yapılacak değerlendirme sonucunda erkeklerde 30 öğrenci hafızlık ve 30 öğrenci de Akademi sınıfına, kızlarda da 30 öğrenci hafızlık ve 30 öğrenci de Akademi sınıfına kayıt yapmaya hak kazanacak. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyor, onlar üzerinde büyük emekleri olan kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.