""

45 yıllık soruna kökten çözüm « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:47

45 yıllık soruna kökten çözüm

Akdağmadeni çarşı içerisine 1972 yılında yapılan ve o tarihten günümüze kadar birçok kez yerinden dolayı tartışmalara konu olan İlçe Jandarma Karakolu Binası’nın çarşı merkezinden kaldırılması için çalışmalar başladı.

45 yıllık soruna kökten çözüm
Son Güncelleme :

29 Nisan 2017 - 7:00

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Belediye Başkanı Suphi Daştan’ın gayretleri neticesinde çarşı merkezinden kaldırılarak , yeni yapılacak hizmet binasına kavuşacak olan , Jandarma Karakolu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Suphi Daştan şunları söyledi: Yaklaşık 45 yıldan bu güne kadar yerinden dolayı tartışmalara konu olan bu süre zarfında ilçemize hizmet etmiş ve fiziki olarak görevini tamamlayan , Jandarma Karakolu binasının çarşı merkezinden kaldırılması için çalışmalarımız başladı. Jandarmamıza yakışmayan fiziki açıdan artıkihtiyaçları karşılamayan, çarşı merkezinde bulunduğu için trafik sorunu yaşatan Jandarma Karakolu için Yeni devlet Hastanesi alt tarafında bulunan belediyemize ait 12.000 m2 arsayı İlçe Jandarma Komutanlığına bedelsiz olarak tahsis etmiş bulunmaktayız. 25 Mayısta ihalesi yapılacak olan Yeni İlçe Jandarma Karakolu hizmet binası yapımı tamamlandıktan sonra çarşı merkezinde bulunan karakol yeni yerine taşınacaktır. Böylelikle 45 yıllık bir sorunu daha ilçemizin gündeminden sileceklerini’’ belirtti.
İlçenin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Suphi Daştan ‘’ Geçmiş yıllardan günümüze kadar gelen ve çözümü bulunmayan her alanda, ilçemizin geleceği için köklü değişimlere imza atıyoruz. Bilindiği üzere hayal dahi edilemeyen birçok projeyi anlımızın akıyla tamamladık. Tekke mevkiine yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı, Yeni Şehirler Arası Yolcu Terminali yapılarak Eski Terminal Binası’nın yıkılması, Eski Pazar yerine yapılan Ticaret ve Kültür Merkezi’ni bu çalışmalarımıza örnek olarak verebiliriz.Konumu dolayısıyla ilçemizin gelişiminde sorun teşkil eden alanları çağdaş ve modern bir şekilde tasarlayarak uzun yıllar hizmet edecek yapıları ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz.
Yeni Jandarma Karakolunun ilçemize kazandırılmasında başta Hükümetimiz olmak üzere Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’a Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’e Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’a ve Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ‘a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ‘’ dedi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.