""

785 Milyon Avro hibe desteği sağlayacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:04

785 Milyon Avro hibe desteği sağlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla 2024 yılında çıkılacak çağrılara ilişkin takvimi açıkladı. Bakan İbrahim Yumaklı, 2024 yılından itibaren uygulanacak IPARD III Programı’nın 81 ile yaygınlaştırıldığını ve 7 yıl içinde 785 milyon avro hibe desteği sağlanacağını duyurdu.

785 Milyon Avro hibe desteği sağlayacak
Son Güncelleme :

23 Mart 2024 - 12:28

Bugüne kadar uygulanan IPARD I ve II Kırsal Kalkınma Programları kapsamında toplam 25 bin 243 projeye 44,7 milyar TL hibe desteği verildiğini belirten Bakan Yumaklı, bu desteklerle ülkenin kırsal alanlarına 95 milyar TL’lik yatırım kazandırıldığını ve yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlandığını vurguladı.

Yumaklı, yeni bir uygulama olarak, 2024 yılında çıkılacak çağrılara ilişkin takvimi ilk kez yıllık olarak açıkladıklarını belirterek, bu sayede başvuru sahiplerinin projelerini daha rahat hazırlayabileceklerini ve başvuru süreçlerinin daha etkin hale getirileceğini dile getirdi.

IPARD III Programı’nın en büyük yeniliğinin, programın uygulama alanının ülke geneline yaygınlaştırılması olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, bu sayede ülkenin her yerinden girişimcilerin tarım, gıda ve kırsal kalkınma alanlarında yatırım yapabileceğini ve hibe desteklerinden faydalanabileceğini söyledi.

Yumaklı, Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler sonucunda IPARD III Programının finansman kaynağının 555 milyon avrodan 785 milyon avroya çıkarıldığını belirterek, 2024 yılında yayınlanması planlanan başvuru çağrı ilanları kapsamında toplam 248 milyon avro hibe desteği sağlanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

TKDK tarafından 2024 yılında çıkılacak çağrılar arasında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar için 66 milyon avro bütçeli IPARD III 1. Başvuru Çağrı İlanı’nın 21 Mart 2024 Perşembe günü yayınlanacağı açıklandı.

Bakan Yumaklı, IPARD III Programı’nın sadece 2024 yılında çıkılacak çağrı dönemlerinde kırsal alanlarda toplam 450 milyon avro tutarında yatırım gerçekleştirilmesini ve 20 bin yeni istihdam alanı oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti.

Başvuru dönemleri hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme için haziran ayında, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için temmuz ayında ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri) için ağustos ayında çağrıya çıkılacağını ve başvuru dönemlerinin sırasıyla mayıs, temmuz, ağustos ve eylül ayları olacağını aktardı. Haber Merkezi

 

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN