Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen ekim, il ve ilçe müdürlüğü teknik personellerinin gözetiminde uygulandı.
İl Müdürü Tanju Özkaya, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “İnsan gıdasının vazgeçilmez kaynaklarından olan yemeklik baklagillerin üretiminin artırılması, ülkemiz tarımı için büyük bir önem arz etmektedir. İlimiz, yeşil mercimek üretiminde ülkemizde lider konumda bulunmaktadır. Bu liderliği sürdürebilmek ve üretimi daha da artırabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Son yıllarda yaşanan gelişmeler kapsamında temel besin kaynağı olan yemeklik baklagillerin üretiminin artırılmasının ülke genelinde stratejik bir önem taşıdığını vurgulayan Özkaya, Bakanlık tarafından yürütülen Ar-Ge çalışmalarıyla yeni çeşitlerin geliştirildiğini ifade etti. Bu kapsamda Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından tescil edilmiş olan Kışlık Yeşil Mercimek Yusufhan çeşidi ile Kışlık Kırmızı Mercimek Kafkas çeşidinin demonstrasyon ekimi yapıldı.
Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü İl Müdürü Özkaya, “Yapılan bu deneme ekimi üretim sezonu boyunca İl ve ilçe teknik personelimiz tarafından takibi yapılacak olup ilaçlama ve bakım çalışmalarının zamanında yapılması sağlanacaktır. Hasat, çiftçilerimizle birlikte yapılacak olup ve sonuçlar duyurulacaktır.”diye konuştu. / Haber Merkezi