""

Kazanan Yerköy olsun « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:58

Kazanan Yerköy olsun

Kazanan Yerköy olsun
Son Güncelleme :

11 Aralık 2023 - 18:31

Yerköy, sadece coğrafi konumuyla değil, aynı zamanda siyasi tercihiyle de öne çıkan bir ilçe. Yaklaşan yerel seçimler, bu yörede adeta bir heyecan dalgası yaratırken, siyasetin sunduğu ayrışma yerine birlikte yaşama vurgusu Yerköy’de daha net ortaya çıkıyor.

Yerköy, belediye başkanlığı seçimlerinde partilerin ötesinde adayların ön planda olduğu nadir şehirlerden  biri. Geleneksel siyasi kimlikler yerine, adayların kişisel nitelikleri ve projeleri öne çıkıyor. Bu seçimde de sandıklarda sadece iktidarın değil, mevcut belediye başkanının, bağımsız veya muhalefet partili adayların da şansı yüksek görünüyor.

Yerköy, seçim hazırlıklarında ve kampanya sürecinde herkesin birbirine daha anlayışlı yaklaştığı, birlikte yaşama kültürünü yansıtan bir tutum sergiliyor. Adaylar arasındaki ilişkiler ve partiler arası iletişim, Yerköy insanları tarafından takdirle karşılanıyor.

Ancak Yerköy halkı için parti ayrımı ikinci planda. Toplumu bir arada tutan, herkese kapısı açık bir anlayış hakim. Düğünlerden cenazelere kadar herkesin birlikte hareket ettiği, evlerinden çıkan birisinin yanında ve yakınında her adayı kucaklama eğilimi, birlik ve beraberlik duygusunun en yoğun olarak yaşandığı bir ilçeyi gözler önüne seriyor. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz ama genel anlamda Yerköy insanı her zaman duygusal ve mantıklı çoğulcu hareket eden bir yapıya sahip.

Yerköy, Türkiye’ye örnek olabilecek bir siyasi birlik ve yerel seçim hazırlığı içerisinde. Yozgatlı, Kırşehirli, Nevşehirli, Trabzonlu, Türk, Kürt, Abdal, Tülek, Çerkez… Herkesin kucaklaştığı, birlikte yaşamı benimsediği, vatanı olarak gördüğü bir ilçe Yerköy.

Yerköy’de İktidar partisi adayları kendilerinden daha çok Yerköy ve Çiçekdağı karşılaştırması yaparak çalışmalar yapıyor. İktidar olursa hizmet gelir yatırım gelir vurgusu yaparken, diğer partilerin adayları ise yerel seçim dinamikleri farklıdır adaylar önemlidir, toplumsal karşılığı olan güler yüzlü tatlı dilli herkesin kolay ulaşacağı bir aday oldukları vurgusuyla çalışıyorlar.

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları ilçede kamuoyuna mal olmuş önemli isimlerden oluşuyor. Yerköy’de iki dönemdir Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdüren Cahit Metin, aynı zamanda Hacıçeşmesi Köyü muhtarlığını da 3 dönemdir sürdürüyor. Odaya kazandırdığı ve çiftçilerin hizmetine sunduğu tarım iş makineleriyle önemli bir hizmeti gerçekleştirdi.

Diğer Aday Adayı Yerköy Sanayi sitesinin en sevilen esnafların başında gelen değerli bir isim Süleyman Yalçınkaya, oda ilçede tanınan ve sevilen bir kişiliğe sahip. Özellikle köy ve mahalle muhtarlarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Bir diğer Aday Adayı ise YOGİSAD Başkanı ve aynı zamanda Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, oda ilçenin tanınan ve sevilen önemli isimlerinden ve köklü ailelerinden birisidir. Ayhan Çelik, kendine olan öz güveni ile dikkat çekiyor.

Partide uzun yılar görev alan; İlçe Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği ile ön plana çıkan Aday Adayı Aziz Başak’ta, mütevazi kişiliği, samimiyeti ile bölge halkının yakından tanıdığı bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Aday adayı Ruhi Soldamlı’da, bugüne kadar parti içerisinde aktif rol alan isimlerden biri olarak göze çarpıyor.  Soldamlı, Sulama Birliği Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle de bu yarışta bende varım diyen güçlü isimlerden biri.

Eski Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Aday Adayı olarak yarım kalan projelerini tamamlamak ilçeyi yeni hizmetlerle buluşturmak isteyen bir isim. Ağaoğlu, başkanlığı döneminde ilçenin alt yapı ve üstyapısında önemli hizmetler gerçekleştirmiş bir isim.

Diğer aday adayı emekli özel harekat polisi ve önceki dönem İl Genel Meclis Üyesi Osman Biçer’de ilçede sevilen ve tanınan simalar arasında bulunuyor. Biçer’in de bu zamana kadar ki deneyim ve tecrübesini Belediye Başkanlığı ile hizmete dönüştürmek istiyor.

Yerköy’ün tanınan ve sevilen bir diğer adayı adayı ise ilde uzun yıllar esnaflık yapan Yaşar İşler. İşler’de, Yerköy’ün köklü ailelerinden ve kendisini ilçeye adayan önemli isimler arasında yer alıyor.

Eğitim camiasının yakından tanıdığı aday adayı Yerköy eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç’te, bunca yıllık bilgi, birikim ve tecrübesini belediye başkanlığı ile hizmete dönüştürmek istiyor.

İlçenin yine tanınan ve sevilen simalarından aday adayı Avukat Sadettin Uyar’da oldukça iddialı bir isim. Genç aday adayı Avukat Uyar’da, farklı hizmetlerle farklı bir belediyecilik anlayışıyla ilçeyi buluşturmak istiyor. Bu vesile ile bende bir Yerköylü olarak bütün aday adaylarına çıkmış oldukları hizmet yolunda başarılar diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.