""

Cumhur İttifakı mı, Muhalefet mi « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 11:56

Cumhur İttifakı mı, Muhalefet mi

Cumhur İttifakı mı, Muhalefet mi
Son Güncelleme :

27 Kasım 2023 - 18:49

Genel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkan Cumhur İttifakı, 31 Mart’taki yerel seçimlerden de aynı başarıyla çıkabilecek mi.

Yaklaşan yerel seçimler için şuan en fazla dikkat çeken 22 yıldır tek başına iktidarını sürdüren AK Parti daha avantajlı gözüküyor. Tabi ittifak ortağı MHP’yi de yabana atmamak gerek. Muhalefet partilerinin içinde bulunduğu durum AK Parti’nin ekmeğine sadece yağ değil aynı zamanda balda sürüyor. Muhalefet parti tabanı CHP hariç kararsız ve başka partiler için acaba diyerek arayış içinde.

Yeniden Refah Partisi bu süreçte yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Özellikle Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgözel, Genel Başkanlarının sık sık dile getirdiği “Yanlışlara ortak olmak için ittifaka girmedik”çıkışı, yerel ve genel sorunları dile getirmesi partilerini Yozgat’ta gündemde tutuyor. Yaklaşan yerel seçimler içinse kendi aday adayları ile seçime gideceklerini beyan ediyorlar.

İYİ Parti’de ise genel seçimler öncesi ittifakta yaşadığı 6’lı masadan kalkma ve geri gelme nedenleri ve ayrıca son zamanlarda parti içerisinde yaşananlar İYİ Partiyi seçim sürecinde olumsuz etkiledi. CHP, DEVA ve Gelecek Partisi’nde şuan için aday adaylığı ile ilgili ciddi bir çalışma içerisine girilmedi. Yerköy’de CHP’den bir aday adayı geçtiğimiz günlerde aday adaylığını duyurdu.

Muhalefet partilerindeki belirsizlik, AK Parti ve MHP’nin seçimleri kendi lehlerine çevirmesi açısından elverişli bir zemin oluşturuyor gibi. Özellikle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın çalışma arkadaşları, büyük şehirler başta olmak üzere, büyük çoğunluğu kendilerinde olan tüm illeri de yeniden kazanma hedefiyle planlarını şekillendiriyorlar.

Netice itibariyle; ekonomideki olumsuz tablo, hayat pahalılığı ve enflasyon gibi halkın öncelikli meseleleri göz önünde bulundurulduğunda bile, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, muhalefet partilerinin karmaşık durumuyla karşılaştırıldığında halkın büyük çoğunluğunun umudu olarak yerel seçimlerde avantajını koruyor. Muhalefet partileri ise belirsizlik içinde ve taşların hala yerine tam olarak oturmamış olması sebebiyle, hem ülke genelinde hem de Yozgat’ta, AK Parti ve MHP üzerindeki heyecan devam ediyor. Bu Yozgat ve ilçelerde ki AK Parti aday adayı yoğunluğundan da anlaşılmaktadır. Bakalım önümüzdeki süreçte adayların belirlenmesi ve seçim atmosferinin sahaya tam yansıması ile daha da bir netlik kazanacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.