İşkur İl Müdürü Taner Yıldız, ildeki istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücünün yapısı ile sektörler bazında işgücü, niceliği, eğitimi, niteliği hakkında ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik bilgi toplanması amacıyla işverenleri ziyaret ettiklerini söyledi.
Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti: “Her yıl düzenli olarak yapılan bu araştırmanın bu yılda startını verdik. Saha çalışmamız 11 Mayıs’a kadar sürecek. Bu araştırma kapsamda toplamda 299 işyerimiz ile yüz yüze görüşme yapacağız. 2018 yılı işgücü piyasası araştırmasını İl Müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanlarınca işverenle yapılacak yüz yüze görüşme ile işyeri bilgi formu doldurulacak. Bu formda sorulan soruların analizi yapılarak mevcut İstihdam durumu açık iş talepleri, gelecek dönemdeki istihdam eğilimleri temininde güçlük çekilen meslekler ve nedenleri gibi işgücü piyasasına genel bir bakış ile değerlendirerek, İlimizin Aktif işgücü Programlarının ihtiyaca uygun planlaması için yön gösterecek. Bu veriler ile yerel düzeyde işgücü talebinin eğilimlerini saptanacak ayrıca yılsonunda raporlanarak ilimizin gelecek yılki istihdam politikasına yön verecektir.”
İŞKUR İşgücü piyasasını analiz ediyor
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan işgücü piyasası araştırması kapsamında Yozgat’ta işletmeleri ziyaret ederek işgücü piyasasını analiz ediyor.
