Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın düşüşü yatırımcıyı vurdu

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı dönemde yatırım fırsatını kaçırmak istemeyen vatandaşlar, kredi kartına taksitli alışverişe yöneldi. Ancak son bir ayda yaşanan sert fiyat düşüşü, yüksek vade farkları ve kuyumcu alış-satış makası birleşince, yatırım hayali birçok kişi için büyük zarara dönüştü.

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı dönemde yatırım fırsatını kaçırmak istemeyen

REKOR FİYATLAR ALIMA YÖNELTTİ
Güvenli liman olarak görülen altın, geçtiğimiz ay zirve seviyelere ulaşınca vatandaşlar kuyumculara akın etti. Nakit imkânı olmayanlar ise çözümü kredi kartına taksit yaptırmakta buldu. Ancak bu yöntem, sanıldığı gibi kazanç sağlamadı.

VADE FARKI YÜKÜ ARTIRDI
Kuyumculuk sektöründe kredi kartına sunulan 3 ay taksit imkânı, yüksek POS komisyonları nedeniyle peşin fiyatın üzerine ortalama yüzde 8-10 oranında vade farkı eklenmesine neden oluyor. Bu da yatırım maliyetini baştan artırıyor.

FİYATLAR DÜŞTÜ, ZARAR KATLANDI
Geçtiğimiz ayın zirve günlerinde 10 gramlık işçilikli bir bileziği taksitle alan bir vatandaş, vade farkıyla birlikte yaklaşık 84 bin lira ödeme yükümlülüğü altına girdi. Ancak altın fiyatlarının kısa sürede gerilemesiyle aynı ürünün vitrin fiyatı bugün 66 bin liraya kadar düştü.

BOZDURURKEN İKİNCİ DARBE
Zararını minimize etmek ya da acil nakit ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar, bu kez kuyumcu alış fiyatıyla karşı karşıya kalıyor. İşçilik maliyeti ve alış-satış farkı nedeniyle vitrin fiyatı 66 bin lira olan bilezik, yaklaşık 60 bin liradan geri alınıyor.

Bu durumda tüketici, yalnızca bir ay önce 84 bin liraya borçlanarak aldığı üründen yaklaşık 24 bin lira zarar etmiş oluyor.

Uzmanlar, özellikle kredi kartı ve taksitli işlemlerle yapılan yatırımlarda maliyet hesaplarının dikkatle yapılması gerektiğini belirterek, ani fiyat dalgalanmalarına karşı vatandaşları uyarıyor./Haber Merkezi

Reklamı Geç