Kermes’in açılışını Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Eroğlu ve İHH İl Temsilcisi Şahin Çarkçı yaptı.
Daha sonra Vali Kemal Yurtnaç ve beraberindekiler kermesi gezerek, alışveriş yaptılar.
Yurtnaç, Dünya’nın neresinde olursa olsun Türk halkının her zaman mazlumların yanında yer aldığını belirtti.
Yetimlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Kemal Yurtnaç, “Dünya’nın neresinde olursa olsun mazlumlara yardım eli uzatmak, onların yardımına koşmayı şiar edinmiş bir milletiz. Onun için bu ve bunun gibi kermesleri önemsiyoruz ve destek veriyoruz” dedi.
İHH İl Temsilcisi Şahin Çarkçı ise, kermesin 4 gün boyunca açık kalacağını söyledi.
Çarkçı, “Kermesten elde edeceğimiz gelir ile Somali ve Arakan’da ki yetim 10 aileye sağmal keçi alacağız. Onların geçimlerini temin etmelerine yardımcı olacağız” dedi.
Arakan ve Somali için kermes
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat’ta yetim aileler için kermes düzenledi. Sedefler düğün salonunda düzenlenen kermesten elde edilen gelir ile Somali ve Arakan’da ki yetim aileleri sağmal keçi alınacak.
