""

Sarıkaya’da TUBİTAK Bilim Fuarı sergisi açıldı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 16:32

Sarıkaya’da TUBİTAK Bilim Fuarı sergisi açıldı

Sarıkaya Şehit Hasan Hüseyin Aksoy Anadolu Lisesi’nde TUBİTAK 4006 Projesi Bilim Fuarı açıldı.

Sarıkaya’da TUBİTAK  Bilim Fuarı sergisi açıldı
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2018 - 7:00

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Şehit Hasan Hüseyin Aksoy Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 22 adet projenin yer aldığı serginin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Açılışa; İlçe Kaymakamı Yasin Özcan, Karayakup Belde Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Fatih Şahin yaptığı konuşmada TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın bu sene ilkini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, “ Demek ki öğrencilerimiz maddi anlamda kaynak sağlandığı ve onlara fırsat verildiği zaman bir takım ürünler ortaya koyabiliyorlar.
Bugün de kimya laboratuarımızda kolonya, oda parfümü normal parfüm, yüzey temizleyici gibi bir takım ürünleri öğrencilerimiz sizlerin huzurunda yapacaklar. Öğrencilerimiz bu sayede kendilerini daha değerli hissedecekler. Bilim fuarımızda toplamda 22 adet proje sergilenecek bunlardan 11 tanesi kimya 5 tanesi fizik 3 tanesi İngilizce 2 tanesi de coğrafya alanında yer alıyor. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, Kaymakam Yasin Özcan ve protokol üyeleri, birlikte projelerin yer aldığı stantları gezerek öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.