""

Uyum Projesi ile Türk ve Suriyeli çocuklar bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 07:27

Uyum Projesi ile Türk ve Suriyeli çocuklar bir araya geldi

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Çocuk Hakları Komitesi tarafından ‘Sosyal Uyum Projesi’ kapsamında Türk ve Suriyeli çocuklar çeşitli etkinliklerle bir araya geldi.

Uyum Projesi ile Türk ve  Suriyeli çocuklar bir araya geldi
Son Güncelleme :

01 Haziran 2018 - 7:00

Proje kapsamında Türk ve Suriyeli çocuklar Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulunda öğrenim gören mülteci ve sığınmacı çocuklar Çocuk Hakları İl Koordinatörü Sevda Şahin öncülüğünde bir araya getirilerek dünyanın birçok ülkesinde çiğnenen çocuk hakları konusunda bilgilendirildiler.
Eğitici bilgilendirmenin sonunda çeşitli oyunlar ve etkinliklerle hoş zaman geçiren çocuklar arkadaşlıklarını pekiştirdiler.
İl Müdürü Abdullah Neşeli, yaptığı açıklamada, etkinlikle, çocukların farklı bir ülkede bulunmanın psikolojisinden ve uzaklaştıkları savaşın etkisini üzerlerinden atmalarının amaçladığını söyledi.
Neşeli, “Yapılan bu etkinliklerle mülteci ve sığınmacı çocuklara Türk misafirperverliği gösterilmeye ve birlikte yaşam kültürü öğretilmeye çalışıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ilimiz genelindeki çocukların haklarını korumak, kişisel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak bizim en öncelikli görevimizdir. İl Müdürlüğü olarak İlimizde geçici süre konaklayan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları dahil tüm çocuklara yönelik sosyal hizmet ve çocuk odaklı projeler devam edecektir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.