""

Dünya Birincileri Boğazlıyan’da tarih yazdı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 07:35

Dünya Birincileri Boğazlıyan’da tarih yazdı

Boğazlıyan İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen Kuran ziyafetinde Dünya Birincileri Boğazlıyan’da tarih yazdı

Dünya Birincileri Boğazlıyan’da tarih yazdı
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2018 - 7:00

Boğazlıyan İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen Kuran ziyafetinde Dünya Birincileri Boğazlıyan’da tarih yazdı
Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu’nun girişim ve katkılarıyla, Boğazlıyan Müftülüğü ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tertiplemiş olduğu Kuran ziyafeti ile gönülleri fethetti.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü Boğazlıyan’da ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla Çarşı Camii’nde Boğazlıyan İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlendi.
Müftülük personeli, Kur’an Kursu öğreticileri, Yaz Kur’an Kursu öğrencileri vatandaş ve velilerinin katıldığı anma program Boğazlıyan İlçe Müftüsü Mehmet Güler’in sunumuyla başladı.
Ardından Kuran-ı Kerimi güzel okuma ve Ezanı güzel okuma Dünya ve Türkiye birincileri katılımcıları, tilavetleriyle ihya ettiler. Hafız Mehmet Erarabacı, 2008 Ezanı Güzel Okuma Türkiye 1.si 2014 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye 1.si, Hafız Furkan Çınar 2018 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.si, Hafız Ferruh Muştuer 2015 Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.si dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar.
İlçe Müftüsü Mehmet Güler, yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinde vuku bulan menfur darbe girişimi gecesinde necip milletin gösterdiği kahramanlık örneklerinden birkaçını dinleyicilere aktardı. Güler, özellikle camilerden okunan salaların ne derece etkili olduğunu ve öyle zamanlarda okunan salaların hikmetini ve bu durumlarda yapılması gerekenleri dinleyici grubuna anlattı.
Boğazlıyan İlçe Müftüsü Mehmet Güler, ayrıca bugün icra edilecek olan, Necmettin Nursaçan Hoca efendinin katılımlarıyla “Tarihin en büyük ihanet ve istismar hareketi FETÖ” adlı konferansa tüm Boğazlıyan halkını davet etti.
Program Elazığ İlçe Müftüsü, Hemşehrimiz Yusuf Sarıkaya kapanış duası ve gül şerbeti ikramı ile son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.