Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zabıta Müdürü Duyar: Çocuklarınızı baraj ve göletlerden uzak tutun

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Duyar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle serinlemek için gölet ve barajları tercih eden çocukların buralardan uzak tutulması konusunda aileleri uyardı.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Duyar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Duyar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle serinlemek için gölet ve barajları tercih eden çocukların buralardan uzak tutulması konusunda aileleri uyardı.
Zabıta Müdürü Ömer Duyar, yaptığı açıklamada, Türkiye’de en çok boğulma vakalarının görüldüğü olayların büyük çoğunluğu insanların dikkatsizliği ve yapılan uyarılara aldırmaması sonucu gerçekleştiğini belirtti. Özellikle bu aylarda daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Duyar, “Her gün televizyonlarda boğulma vakaları haberleri ile karşılaşıyoruz. Hava sıcaklıklarının artarak bunaltıcı noktaya ulaşması sebebiyle çocuklar ailelerinden habersiz barajlara, göletlere giderek tehlikenin farkında olmadan yüzmeye çalışıyor. Ancak serinlemek isterken dikkate alınmayan uyarılar ve bilinçsizce yapılan hareketler boğulmalara neden oluyor.” dedi.

Çocukların ailelerinden habersiz göletlere serinlemek için girdiğini kaydeden Duyar, “İlimizde çocuklar ailelerinden habersiz Kirazlı yada Cevdet Dündar göletine serinlemek için giriyor. Çocuklar, göletin içindeki çamur yani bataklığın farkına vardığında Allah korusun ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. O yüzden ailelerimiz kesinlikle çocuklarına sahip olsun, gölet ya da baraja gitmelerine izin vermesin. Ayrıca süs havuzları da çocuklar için çok tehlikelidir. Çünkü elektrikle çalıştığı için olası kaçaklarda büyük tehlikelerin yaşanmasına neden olabilir. O yüzden bu tür yerlerden çocuklarımızı uzak tutmalıyız.” uyarısında bulundu.

Reklamı Geç