Sarıkaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede tavukçuluk üzerine faaliyetini sürdüren işletmeleri denetleyerek gerekli kontrollerde bulundu.
Belediye Zabıta ekipleri ilçede gıda denetimlerini artırdı.
Ekipler Sarıkaya’daki Tavuk Eti ve Ürünlerini satan satış merkezlerini denetleyerek işletmelerdeki ürünlerin son kullanım tarihlerini kontrol etti.
Yapılan denetimlerde ortam hijyeniği, temizliği, çalışanların kılık kıyafeti, kullanılan malzemelerin temizliği ve çalışma ruhsatı ile işyeri ruhsatları kontrolden geçirildi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, vatandaşların sağlığına yönelik özellikle gıda ürünleri satan esnafın daha duyarlı davranması gerektiğini söyledi.
Başkan Açıkel, “Zabıta ekiplerimizce gerçekleştirilen Tavuk eti satıcıları üzerindeki denetimlerinde temizliğe ve sağlık kurallarına uymayan işyerlerine uyarılar yaptık.
Denetimlerimiz dün olduğu gibi bundan sonrada devam edecek. Yaz dönemi dolayısıyla çabuk bozulabilecek ürünler üzerinde zabıta ekiplerimiz denetimlerini sürdürmektedir.
Bu kapsamda Sağlıksız koşullarda gıda üretimi yapan ve diğer şartları yerine getirmeyen esnafımıza gerekirse kapatma cezalarını uygulayacağız.
Halk sağlığı her şeyden önce gelmektedir” dedi.
İşyeri sahipleri denetlenen esnaf, Zabıta Ekiplerine teşekkür ederek, bu tür denetimlerin kendileri açısından olumlu olduğunu dile getirdiler.