Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Süne mücadelesi eğitim toplantısı yapıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde 2019 Yılı Süne mücadelesi konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde 2019 Yılı Süne

Toplantıya; Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Ziyaattin Özdemir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer, İlçe Müdürlük personeli, Çorum ve ilçe müdürlük personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer,  Süne mücadelesinin Yozgat için önemini anlattı. Yozgat genelinde 23 Sürvey ekibi ile 1 kontrol ekibi olmak üzere toplam 22 ekiple 13 İlçede 338 köyde 63 Teknik personelle 2 Milyon 500 Bin dekarlık alanda Sürvey yapılacağını söyledi.

Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden süne uzmanları da, sünenin tüm yaşam döneminde yapılacak sürveyler ve mücadele yöntemi ile ilgili bilgiler verdi. Hububat hastalıkları hakkında konusunda da uyarılan teknik personele bu alanda yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.

Söz konusu toplantıya Çorum’dan 22 teknik personel ile İl ve İlçe Müdürlüklerinden, süne mücadelesinde görev alacak 52 teknik personelle birlikte toplam 74 Teknik Personel katıldı.

İl Müdürü Ziyaattin Özdemir’de hububat alanlarına zarar veren süne ile mücadele konusunda teknik personellerin şimdiden hazırlıklara başladığını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda personellerimize yönelik süne ile mücadele konusunda eğitim toplantılarına başladık. Toplantıya Çorum ve ilçelerinden de teknik personeller katıldı. Amacımız süne ile kapsamlı bir mücadele içerisinde olmak ve çiftçimizin ürünlerinde rekolte kaybı yaşamasının önüne geçmektir.  Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”diye konuştu.

 

Reklamı Geç