""

Maskeler TSE belgeli olsun « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 03:52

Maskeler TSE belgeli olsun

Covit-19 salgını nedeniyle günlük hayatın bir parçası haline gelen maskelerin de sağlıklı ve güvenli olması için Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) şartlarını taşıması gerektiği savunuldu.

Maskeler TSE belgeli olsun
Son Güncelleme :

20 Nisan 2021 - 10:33

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 yıldan fazla bir zamandır devam eden covit-19 salgını ile ilgili alınan tedbirlerin başında maske kullanılması gerektiğini hatırlatan TSE Hizmet Yeri Belgelendirme Ankara İl Müdürü hemşerimiz Kürşat Bacanlı, bu konuda yaptığı bir açıklama ile dikkatleri çekmeyi başardı.

İl Müdürü Bacanlı, geçtiğimiz gün kendi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Dünya da olduğu gibi ülkemizde de bir süredir devam eden covit-19 salgını ile ilgili mücadele sürdürülmektedir.

Bu konuda toplum olarak sürecinden başından bu yana bir takım tedbirler aldık, bu tedbirleri bundan sonra da sağlığımızı korumak amacıyla almaya devam ediyoruz. Salgından korunmak için alınan tedbirlerden birisi de maske kullanımıdır” dedi.

Maske kullanımının salgın hastalık artmasıyla daha da artık sürekli kullanılır olduğunu belirten TSE Hizmet Yeri Belgelendirme Ankara İl Müdürü hemşerimiz Kürşat Bacanlı, “Ülkemizde şimdiye kadar çeşitli şekillerde üretilen maskeleri kullanmak durumunda kaldık, bundan sonra daha sıkı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu konuda ülkemizde bundan sonra üretimi yapılan maskelerin TSE belgesiz maske satışı yapılmamalıdır. Bu konuda gerekli uyarıların ve denetimlerin yapılması insanlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.