""

MMO’dan Kutlu Doğum Haftası mesajı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 18:10

MMO’dan Kutlu Doğum Haftası mesajı

Yozgat Makine Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Tahir Demirel, yayınladığı mesajında Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

MMO’dan Kutlu Doğum Haftası mesajı
Son Güncelleme :

20 Nisan 2017 - 8:51

MMO İl Temsilcisi Tahir Demirel, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin, yeryüzünü şereflendirişinin 1446’nci yıldönümü idrak ediyor, bu muazzam doğuşun, bu muhteşem nurun özüne hep birlikte vakıf olmaya çalışıyoruz. İhtiyacımız olan Hz.Peygamber yolunun, selamet ufkunun, hak ve adaletin insanlığa güneş gibi doğmasını, bizi sararak ışığımız olmasını Rabbimden temenni ediyorum. Efendimiz Resulullah; insanlığın sultanı, vicdanlarımızın sesi, gönüllerimizin rehberidir. O, merhamet ve hakkaniyet zirvesi, şefkat, edep ve ahlakımızın gök kubbesi, iyilik, güzellik, incelik ve zarafetimizin şaşmayan kıblesi, haysiyetimizin ve onurumuzun simgesidir. Kavga değil kardeşlik, küslük değil kucaklaşma, ayırma değil birlik hepimizin üzerinde durarak söz birliği etmemiz gerekenlerdir. Amaç şirk ile iki olmak değil, Hak olan birde buluşmak, biri savunmak, emirlerini ve emanetlerini sahiplenmektir. Çünkü maksat ikilik değil birliktir. Yaradan’ın yanında üstünlük derimizin rengine, kökenimizin ne olduğuna, nerede doğduğumuza ve nereli olduğumuza göre tayin edilmemiştir.”
“Üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiş, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal avantajlara göre şekillenmemiştir.” Diyen Demirel, “Allah katındaki üstünlük takvadadır. En değerli olanımız, Rabbimize karşı gelmekten en çok sakınanımızdır. O’nun insanlığa tebliğ ettiği ilahi mesajların samimi bir şekilde benimsenmesini temenni ediyor, aranılan huzur ve hoşgörünün ziyadesiyle burada bulunacağına inanıyorum. İhtiyacımız olan hikmeti, huzuru ve kardeşliği sevgili Peygamberimizin nurlu hayatında arayıp bulabileceğimize canı gönülden inanıyorum. Efendimizin emanetine ve yoluna sım sıkı sarıldığımızda çevremize güven vereceğimize inanıyor, bununla güven zinciri oluşturarak günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz ‘Güven Toplumu’ oluşturacağımıza emin oluyorum. Selam olsun Resulullah’ın şefaatine nail olacaklara. Selam olsun Peygamberimizin sevgisiyle yanıp kavrulanlara. Salatü selam olsun âlemlere rahmet olarak inen Efendimize. Cenab-ı Allah’ın yar ve yardımcımız olması temennisiyle Kutlu Doğum Haftamız hayır olsun.”ifadelerini kullandı. Demirel, 16 Nisan Referandum sonuçlarının da ülkemize, milletimize ve İslam coğrafyasına hayırlı olsun.”temennisinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.