""

HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞTİRMESE DE, TENCERE İKTİDARI DEGİŞTİRİR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:14

HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞTİRMESE DE, TENCERE İKTİDARI DEGİŞTİRİR

HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞTİRMESE DE, TENCERE İKTİDARI DEGİŞTİRİR
Son Güncelleme :

30 Kasım 2021 - 18:15

İnsanlar hayata mideleri ile bağlıdır ve günde 3 öğün beslenmek zorundadır. Sabah kahvaltı ile başlayan yeme arzusu öğle ve akşam yemekleri ile devam eder. Evet, insanlar hayata mideleri ile bağlıdır. Nedir bunlar dediğimiz zaman tahıllar, bakliyat ürünleri, et, sebze ve meyvedir. Bunların başında un, şeker, et, bakliyat, yağlar, sebze ve meyveler gelir.

Bu ülkede asgari ücret ile geçinen çok büyük kitleler mevcuttur. Ana tüketim mallarında arz eksikliği sonucu ve bu ürünlerin çoğu da üretemediğimiz için dövizle aldığımız şu ürünlerden oluşuyor.

Kuru tarıma bağlı tahılda 10 milyon ton eksiğimiz var. 2 ay önce 170 TL olan 50 kg un bugün 350 TL olmuş yarın ne olacağı meçhul. 2 ay önce 70 TL olan yağ bugün 200 TL’ye dayanmış. Yarın nerde duracak bilinmiyor. Şeker ortada, tüp, gaz, benzin, mazot hiç sorma. Otomatiğe bağlı başı çuvala. Et 100 TL’ye demir attı. Bu arada yem pahalılığı sonucu kesime gönderilen dişi inekler kısa vadede süt, peynir, yağ fiyatlarını da uçuracaktır.

Ülkemiz 2. Dünya Savaşı’na İsmet İnönü’nün veraseti, iyi yönetimi ile savaşa girmedi. Oysa 2. Dünya Savaşı’nda 60 milyon insan öldü. Ülkemizde bir insanın burnu kanamadı ama ne oldu bir milyon genç tarım işçisini 1 milyon sabanı üretimden çektik. Ülke savunması için fazladan 1 milyon askeri ülke savunmasına verdik. Özellikle ekmeğin karne ile satılması sonucu CHP iktidardan düştü. Demokrat Parti iktidar oldu. 2. Dünya Savaşı’nda dünyayı parmağında oynatan CHP iktidarı ekmek karnesine yenildi. 27 yıllık iktidarı bırakmak zorunda kaldı. Evet, hiçbir şey yıkmasa da tencere iktidarı değiştirebilir. Esas soru şudur vatanın bütünlüğü ne olur? Bunu düşünmek gerek. Hele de Yunanistan’a gelen bin tank Suriye’nin doğusunda ABD’nin oluşturduğu 150 bin kişilik Kürt ordusu. Evet, hayatın devamı için gıda önemli. Peki, vatan ne olur onu da düşünelim. Son sözüm de önce vatandır, önce gıda güvenliğidir. Öncelik Orta Anadolu’yu sulu tarıma açmaktır. Kanal İstanbul olmaz, olamaz. Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.