""

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 22 « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 15:26

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 22

Kürt Sorunu, PKK Terörü ve Vilayet-i Sitte Coğrafyasını bekleyen olası hazin son üzerine acı bir rapor – 22
Son Güncelleme :

20 Aralık 2023 - 17:22

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde ve Kürtlerin yaşadığı tüm il ve ilçelerde gelişmiş detektörler de kullanılarak yeniden bir silah arama-toplama operasyonu yapılmalıdır. Bu tüm operasyon tüm Türkiye’de uygulanmalı herkesten de toplanmalıdır. Kürt’te silahlanma arzusu kat kat fazladır. Kin tutma geleneğinin en çok olduğu kesim Kürt’lerdir çünkü kinle yaşamak törelerinde vardır.  Koç Giri İsyanıyla başlar, Şeyh Said’le devam eder, Ağrı, Dersim ve Saidi Nursi’nin kiniyle katmerlenmiştir.

Jeopolitiğimiz, Ortadoğu halklarıyla beraber kardeşçe yaşamamızı emrediyor. Buna Acem, Kürt, Arap, Ermeni ve Türk de dâhildir. ABD emperyalizmi 2. Dünya Savaşı’ndan bu tarafa yerli iş birlikçi olmadan hiçbir yere girememiştir. Şu an Orta Doğuda yerli iş birlikçi Kuzey Irak’taki Kürtlerdir ve PKK’dır. Bu işin sonu hayra alamet değildir. Bu işten ekmek çıkmaz. Kan çıkar ölüm çıkar. Yozgatlı bir aydın olarak bağırıyorum. (Ede beşe lo!) Yeter Be!

ABD, Kuzey Irak’taki Kürt oluşumunu Turgut Özal sayesinde yaptı. 34. Paralel kuzeyine Saddam’ın müdahalesi uçuş yasağı İncirlik’ten kalkan ABD uçakları tarafından sağlandı. Kuzey Irak’taki Kürt bölgesi yaratıldı. Özal 1 koyup 3 alacaktı. Sonunda 3 ün 1’ine razı oldu. Havasını aldı. Daha 90’lı yıllardayken Türkiye’yi savaşa sokacaklardı. Allah’tan yurtsever Necip Toruntay gibi bir Genelkurmay Başkanı dur dedi. 1 Mart teskeresinde Deniz Baykal’ın emeği ve dik duran milletvekillerini kutluyorum. ABD’nin hesabı o zaman bozuldu. Kerkük petrol sevdasını Irak’a sokup İran’la savaştırıp Arap milletiyle tam düşman yapacaklardı.

Özal tam bir ABD elemanıydı. Kuzey Irak’a elektriğini biz veririz. İmarını biz yaparız. Gıdası bizden gider hayali ihracatla Türkiye’yi kazıklar. Mersinde kurdurduğu şirketlerle paralarımızı çalar. Kaçak sigara çayı şekeri Türkiye’ye geçici kabulle serbest bölgeden sokarlar. Terörü Kandil’de beslerler. Bir Kürt kedisini bile vermeyeceklerini beyan ederler. Hem de posta atarlar. Suriye deki karışıklığı bahane edip 5 bin Peşmerge’yi yürüyüş kolunda Kuzey Irak’tan Suriye’nin Kamışlı bölgesine gönderirler. Bu kadar hödüklüğe bir höst çekmek şarttır.

Arada sırada Habur Sınır Kapısını kapatalım, 2-3 gün elektrik arızası var diye vermeyelim. Hayali ihracat ve kaçakçılık üzerine çalışan Türkiye’deki Kuzey Iraklı şirketlere mali denetim getirelim. Yanlış yapanı hiç affetmeyelim. Anadolu’da güzel bir laf vardır “Şeytanı arada sırada görmek iman tazelemeyi gerektirir.”  Türkiye Cumhuriyeti olarak Kuzey Irak Kürt bölgesinin iman tazelenmesine yardımcı olalım. Bir de “Hayal kurma. ABD’ye pek güvenme. Adam ol. Arap kardeşini sattın sırada Türkün ve Acemin olduğunu biliyoruz.” diye en üst düzeyde uyaralım. Ölümün de var olduğunu hatırlatalım. Şeytana uyup ta abdestsiz Türkiye tarafına bakmamasını hatırlatalım. Destur çekmeyi ihmal etmeyelim.

Suriye’deki olaylar nedeni ile bölgede yaşayan Kürtler ve PKK ile bağlı olan militanlar Suriye’den tüneller kazarak Mardin, Urfa, Gaziantep ve Kilis illerimizde gece terör yapıp tünellerden kaçıp Suriye’ye gideceklerdir. Bu bölgenin düz ova olması PKK’nın doğuda yaptığı türden terörü burada yapması mümkün değildir. Onun için yer altına inecektir. Gerek Türkiye tarafı gerek Suriye tarafı milis kaynıyor. Gündüz külahlı gece silahlı oluyorlar. Son olarak Gaziantep’te patlayan bomba bunun işaretidir. Kandil sorumlusu Murat Karayılan, buranın sorumluluğunu başka bir Kürt’e bırakarak kendisi de Urfalı olduğu için Kamışlı bölgesindedir. Asker toplamakla meşguldür.

Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmak için %6’lık Kürt ayrılıkçılarının oy’una ihtiyaç duymaktadır. Al gülüm ver gülüm tezgâhı kurulmuştur. ‘Kazan kazan’ da demokrasi yok. Barışı tesis etmek yok. İnşallah ben yanılırım da BARIŞ tesis edilir.

NOT: İnsan sevgisi ile dolu bir insanım. Ön şartsız tüm insanları severim. En nefret ettiğim de ırkçılıktır. Birlikte yaşamak isteyen tüm Kürtler benim kardeşlerimdir. Ama ayrılıkçı destursuzlara hayır derim. İfadelerimde Kürt kardeşlerimi üzmemek temel arzumdur. Ama konu çok vahim ve konuyu detayları ile tüm acı haliyle ortaya koymak problemi çözmek içinde çok gerekli. Yazılarımda birlikte yaşama evet diyen Kürt kardeşlerimi üzmek gibi bir düşüncem yoktur.

ABD’nin Ankara büyükelçisi Robert Pearson, Irak işgali öncesi ve sonrasında sık sık şu tanımı kullanırdı; “Türkiye’nin güney doğusu ile Kuzey Irak ortak ekonomik bölgedir.” ABD 1980’lerden itibaren hep bunun planlamasını yaparak bu günlere getirildi. ABD ile derin ilişkiler içerisinde olan ve bölgeyi çok iyi bilen Cengiz Çandar’ın şu tespiti çok dikkat çekicidir. “Kürtlerin eşit biçimde iktidar ortağı olacağı bir Türkiye yapılanması 5-10 yıl içerisinde Irak ve Suriye Kürtlerinin yöneteceği bölgeler siyasi olarak Türkiye’ye entegre olabilirler.” Ve bu düşüncenin milli güvenlik kurulunda da konuşulduğu kesindir. Türkiye, Kürtlerle küçülmeyecek tam tersine güçlenecek diye bir yaklaşım var.

Barış kelimesi umut ifade eden güzel bir cümledir. Herkesi cezbeder. 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır’da Öcalan’ın mektubunda bir sürü tehdit boş laf olmakla birlikte bazı ifadelere bir şans verilmesine inanmaktayım.

Öcalan, zaman ihtilafın çatışmanın birbirlerini horlamanın değil, ittifakın, birleşmenin ve helalleşmenin zamanıdır, diyerek doğru bir tespit yapmaktadır. Ancak bu tespitlerle biz emperyalizmi durdurabiliriz. İnşallah barış gerçekleşir. Ama takiyye yapmayı çok iyi bilen barış diye hep savaşan PKK’ya ve Öcalan’a dikkatle yaklaşmak ve tedbiri elden bırakmamak gerektiğine inanmaktayım. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yerel seçimler genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi vardır. ABD planı devam etmektedir. ABD’nin tüm derdi PKK’nın silahlı militanlarını Suriye’ye taşıyıp Suriye’yi çökertmektir. 2 yıl sonrası daha da vahim olabilir. Bu düşüncelerle barışa evet.

Not: Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan Zazalar, Hristiyanlar, Türkmenler ve özellikle Araplar çok huzursuzdur. Ayrıca büyük toprak sahibi sulu tarım yapan çiftçiler endişelidir. 100 bine yakın korucu ve aileleri bölgede PKK’nın etkinliğini arttırmasından mütevellit çok huzursuzdur.

(Hasan Aslan Nurdoğdu – Makalelerle Yozgat kitabından) – Bitti

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.