""

Açıkel: İlçemizde ikamet etmeyen vatandaşların hizmet beklemesi doğru değil « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:14

Açıkel: İlçemizde ikamet etmeyen vatandaşların hizmet beklemesi doğru değil

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, belediyenin gerçekleştirdiği hizmetlerin kaynakların başında iller bankasından nüfusa oranla gelen paralar olduğunu belirterek, ilçede oturan ve ikametleri başka yerde olan vatandaşların belediyeden hizmet beklemesinin doğru olmadığını söyledi.

Açıkel: İlçemizde ikamet etmeyen  vatandaşların hizmet  beklemesi doğru değil
Son Güncelleme :

27 Aralık 2016 - 7:00

Başkan Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada, çevre ilçe ve kasabalarda ikameti bulunan vatandaşlara çağrıda bulanarak ikametlerini bulundukları yere aldırmalarını istedi. Aksi takdirde tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem uygulanacağını kaydeden Açıkel, şunları ifade etti: “ Hepinizin bildiği gibi, Belediyelerin hizmet yaparken kullandığı kaynaklardan en önemlisi İller Bankasından nüfusa göre gelen paradır. İlçe nüfusu 31 Aralık günü sistem üzerinden alınan bilgiye göre belirlenmekte ve bütün bir yıl boyunca bu sayı üzerinden ilçemize para aktarılmaktadır. Özellikle son bir aydır, çevremizdeki başka belediyelerin nüfuslarını artırmak için, Sarıkaya İlçe Merkezinde ikamet etmesine rağmen, geçici süre ile ( 31 Aralık 2016 tarihine kadar ) ikametlerini kendi rızaları ile başka belediyelere aldıran hemşerilerimizin olduğu anlaşılmaktadır.”
Kendisi Sarıkaya’da ikameti başka yerde olan vatandaşların ilçeye gelecek belediye kaynağının başka yere aktarılmasına sebep olduğunu vurgulayan Açıkel, “ Yani bütün hizmeti Sarıkaya Belediyesinden alan bu hemşerilerimiz, kendilerine hizmet gelsin diye devletimiz tarafından gönderilen paranın başka belediyelere aktarılmasına sebep olmaktadır. Bu durum hem ahlaki değildir, hem de hemşerilik hukukuna uygun değildir. Bu zihniyetteki hemşerilerimiz tarafından ilçede yaşayan yaklaşık 19 Bin kişinin hakkına tecavüz edilmektedir. İlçe halkının hakkını savunmak adına, geçici bir süre ile de olsa sırf belediyemizin gelirini düşürmek ve özelikle Konuklar Kasabası, Çayıralan ve Karayakup Kasabası, Sarıkaya Belediyelerinin gelirlerini artırmak için kendi rızaları ile bu belediyelere nakil aldıranlar hakkında idari işlemler başlatılmıştır. Sarıkaya’da ikamet etmeyen bir ailenin Sarıkaya Belediyesinden hizmet beklemesi doğru değildir. Bu sebeple öncelikle bu hemşerilerimizin su abonelikleri iptal edilecek olup diğer konularda da gereken yapılacaktır.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.