""

Açıklama yapacak mekan bulamadı, çareyi şehitlikte buldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 05:06

Açıklama yapacak mekan bulamadı, çareyi şehitlikte buldu

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Değişikliği Referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını açıklayan ve bu doğrultu illeri dolaşarak ‘hayır’ kampanyası yürüten Hayır Partisi Kurucusu Tuna Bekleviç, Yozgat’ta açıklama yapacak mekan bulamadı, çareyi Yozgat şehitliğinde buldu.

Açıklama yapacak mekan  bulamadı, çareyi şehitlikte buldu
Son Güncelleme :

03 Mart 2017 - 7:00

İstanbul’dan ekibiyle Yozgat’a gelen Bekleviç, önce bir kafede açıklama yapmak istedi ve olumsuz yanıt aldı. Bekleviç ardından bir otelin toplantı salonunda açıklama yapmak istedi. Burada da yetkililerden olumsuz yanıt alan Bekleviç ve beraberindekilerin tercihi Yozgat Şehitliği oldu.
Önce Yozgat Şehitliğinde şehitler için dua eden Bekleviç daha sonra basın açıklaması yaptı.
Yaklaşık 10 gündür iç Anadaloyu gezerek hayır kampanyası düzenlediklerini söyleyen Bekleviç, “Bu programlarımız yaklaşan halk oylamamızın sükutunu kesinlikle bozmayacak şekilde devam ediyor. Her ne kadar vatandaşlarımızı hayır oyu vermeleri noktasında gayret etsek de evet diyen vatandaşlarımızı da kucaklamaya çalışıyoruz. Bizim için önemli olan 17 Nisan sabahı uyandığımızda hepimiz evetçilerle hayırcılarla beraber hep birlikte Türkiye olduğumuzu hatırlayabilmektir.” dedi.
Yozgat’ta engellemeyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Bekleviç, “Yozgat’ta basın toplantısı düzenlemek noktasında bir takım engellemeler olduğunu gördük. Bu engellemeler çerçevesinde biz de şehitlerin huzurunda engelleyen zihniyeti, şehitlerimize şikayet ederek Yozgat programımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Programları çerçevesinde şuna kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını da dile getiren Bekleviç, “Yozgat ta ilk oldu. Ben bu engelin çok üst düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Bu büyük ihtimalle zaman içerisinde sertleşen referandum sürecinde toplumdaki bazı kesimlere baskı oluşturulması diye düşünüyorum.
Bastırılmış duyguları bu şekilde ifade ettiklerini görüyorum. Talihsiz bir durum herhalde evet kampanyası yapıyor olsaydık bu kadar ciddi zorluklarla karşılamayacak olurduk” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.