""

Agahefendi Cami göz dolduruyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:58

Agahefendi Cami göz dolduruyor

Yapımına 3 yıl önce başlanılan Agahefendi Cami, görkemi ve konforuyla göz doldururken, içerisinde ibadet eden cami cemaati daha iç açıcı bir mekanda ibadet imkanı buluyor.

Agahefendi Cami göz dolduruyor
Son Güncelleme :

05 Aralık 2016 - 7:00

Zemin katında kuran kursu hizmeti verilen cami Ankara-Sivas karayolu güzergahında olması nedeniyle yolculara da ibadet etme ve dinlenme imkanı sunuyor.
Sorgun ilçe merkezinde dernek marifetiyle yaptırılan cami, yaklaşık bin metrekare alana sahip müştemilatın dört yüz elli metrekarelik alanına oturtulan cami, zemin kat, cami ve fevkane olarak üç kattan oluşuyor.
Agahefendi Cami Yaptırma Derneği başkanı Saffettin Arslan “ Allah kısmet etti camimizi ibadete açtık. Mevcut cami eski yapı olup aynı zamanda da ihtiyaca cevap veremiyordu. Burası yol boyu olduğundan gerek ilçemiz açısından gerekse ibadet edenler açısından daha modern bir şekilde inşaası gerekiyordu. Öyle de yaptık, hayırsever ve yardımseverlerin destekleriyle inşaatı tamamladık. “ diyerek camii’in müdavim cemaatinin yanısıra yoldan gelip geçenlere ibadet ve dinlenme imkanı sunduğunu vurguladı. Isıtma ve aydınlatmanın mükemmel olarak hizmet verdiği cami’in alt katında, çaok amaçlı salon, taziyeevi, lavabo ve duş yerleri bulunuyor. Çift minareli ve biri ana kubbe olmak üzere 12 yavru kubbenin tezyin ettiği camide, kadın ve erkek cemaate ayrı ayrı ibadet etme imkanı sunuluyor.
Camiin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden dernek başkanı Saffettin Arslan “Birileri Allah için verdi destek oldu biz de dernek yönetimi olarak görevimizi yapıp, hizmete sunduk. Camimiz yol boyunda olduğundan yolcular için ön cami ile şadırvan ve lavabo ve duş yerleri bölümünü bütün gün açık bulunduruyoruz. Tek isteğimiz muslukları kırmasınlar yeter “ diyerek, sürekli olarak musluk başlarının kırılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.