""

Aileler çocuklarının okul harcamalarını karşılamakta zorlanıyor « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 14:14

Aileler çocuklarının okul harcamalarını karşılamakta zorlanıyor

Okulların açılmasıyla birlikte aileler çocuklarının okul harcamalarının yanı sıra diğer masrafları karşılayabilmek için bazı harcama kalemlerini de kısmaya çalışıyor. Bu kişilerin özellikle sosyal hayata yönelik kalemlerde tasarrufa gittiği görülüyor.

Aileler çocuklarının okul harcamalarını karşılamakta zorlanıyor
Son Güncelleme :

12 Eylül 2023 - 16:57

Yozgat’ta 2023-2024 eğitim öğretim dönemin için İl genelinde 463 okulda 76 bin 519 öğrenci için eğitim marotonu başladı. Özellikle düşük gelirli aileler çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini ifade ediyor.
DEVA Partisi İl Başkanı Mustafa Bulut, ülke olarak ekonomik anlamda her yıl bir önceki yılı arar duruma gelindiğini belirterek, okulların açılması ve yaklaşan kış mevsimi Yozgatlı vatandaşları daha da sıkıntıya sevk edeceğini ifade etti.
2002 EĞİTİM BÜTÇESİ YÜZDE 17,18 İKEN 2023 YILINDA YÜZDE 9,18 GERİLEDİ
MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan payın 2002 yılında yüzde 17.18 iken bu oranın 2023 yılında 9.18′ e gerilediğini vurgulayan Başkan Bulut, “Devlet eğitime ayırdığı bütçeyi kıstıkça vatandaşlarımıza yük biniyor. Velilerden para isteniyor. Okullarda temizlik görevlisi yok, güvenlik yok bu ihtiyaçlar karşılanmıyor. Sözleşmeli ücretli öğretmen uygulamaları devam ediyor. MEB boş geçen dersleri ücretli öğretmenler ile doldurmayı başarı olarak görüyor, sorun olarak görmüyor. Orada dahi torpil ve kayırmacılık işleri devam ediyor. Ulaşım ayrı bir sorun. Eğitim zorunlu ise okula ulaşım hakkı söz konusudur. Bunu da devlet sağlamalıdır, desteklemelidir. Ama maalesef akaryakıta gelen zamlar öğrenci servis ücretlerini de ikiye katladı. Bunun yanı sıra. Beslenme çantası, nasıl doldurulacak, vatandaş enflasyona yenik düştü, alım gücü geriledi, her şey iyiymiş gibi gösterilirken mutfaklarda yangın var.”ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.