""

Ailelere, engelli bireyle nasıl iletişim kurmaları anlatıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:06

Ailelere, engelli bireyle nasıl iletişim kurmaları anlatıldı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim İlkokulu ve Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören çocukların ailelerine engelli bireyler ile nasıl kolay iletişim kurabilecekleri konferansta anlatıldı.

Ailelere, engelli bireyle nasıl iletişim kurmaları anlatıldı
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2017 - 7:00

Sosyal Hizmet Merkezi Engelli Evde Bakım Birim Başkanı ve Eğitim Sorumlusu İsmail Dalaslan, konferansın oldukça önemli olduğunu belirterek, “Aileler hem haklarını hem de çocuklarının gelişim sürecinde ne yapacaklarını bilmiyor. Hayatlarında hiç engelli görmemiş aileler, ilk defa kucaklarında engelli bir çocuk buluyor. Biraz şaşkınlık, biraz kabullenememe, biraz isyan gibi karışık duygular yaşıyorlar. Sonra şuursuzca çare arayan aileler şaşkındırlar ama aynı zamanda umutludurlar. Ancak zamanla umutları tükenir ve yalnızlaşırlar. Çocuklarının iyileşemeyeceğini anlayan aile, nasıl bu halde büyüteceklerini düşünmeye başlar. İşte biz de onlara bu eğitimle, yavrularını hayata nasıl hazırlayacaklarını öğreteceğiz.” dedi.
Aileleri, devletin ve yerel yönetimlerin engellilere tanıdığı sosyal hizmetler ve hukuksal haklardan, maksimum düzeyde yaralanmalarını sağlamak için bilgilendireceklerini kaydeden Dalaslan, “Aileyi aktif olarak çocuğun bireysel eğitim programına katacağız. Evlerin daha verimli bir eğitim ortamı haline getirilmesi gerekiyor. Bireyi, bireyin yakın çevresinden başlayarak tam bağımsız yaşam becerilerini kazanmasını ve bu en yakın çevrede eğitim almasını sağlamak amacıyla ailenin öğretim sürecine katılması şart. Yönlendirici bir programla aile üyelerinin yeterli derecede engelli çocuğuyla ilgilenmelerini sağlayacağız. Her yaşın gelişim özelliğine göre, çocukları tanımalarına ve eğitimlerine katkı sağlamalarına yardımcı olacağız.”diye konuştu.
Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği konferans soru ve cevapların ardından kapanış konuşması ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.