""

AK Parti İl Teşkilatından kandil mesajı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:18

AK Parti İl Teşkilatından kandil mesajı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Yozgat halkının Berat Kandilini tebrik ederek, “Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir kandili hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz.”dedi.

AK Parti İl Teşkilatından kandil mesajı
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2017 - 7:00

İl Başkanı Lekesiz, Berat Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Berat Kandili`dir. Berat Kandili, içlerinde Allah`a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah’a yönelerek, O`nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir. Berat Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulamamızı yapmak, gerekir.”
“Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin maddi yükselişi ve hem manevi yücelişi için çalışmalıyız,” diyen Lekesiz, “Kalp kırmaktan kaçınmamız gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız.
Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti Yozgat İl Teşkilatı olarak, aziz milletimizin Berat Kandili’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.