""

Ak Parti Sarıkaya’yı kazanmak istiyor ama… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:23

Ak Parti Sarıkaya’yı kazanmak istiyor ama…

Ak Parti Sarıkaya’yı kazanmak istiyor ama…
Son Güncelleme :

16 Kasım 2018 - 7:00

Mahalli idareler seçimlerine her gün bir adım daha yaklaştığımız şu günlerde kimi partiler, aday adayı yoğunluğu yaşarken, kimi partilerde de bir sessizlik ve suskunluk içinde olduklarını görmekteyiz…

Yoğunluğun en çok yaşandığı parti doğal olarak Ak Parti… Müracaat süresi bugün tamamlanacak ama vatandaş arasında konuşulan konuların en başında, müracaatta bulunanlar arasında önemli isimler, kimler var? Bu sorunun hemen ardından diğer partiler de bir gelişme oldu mu? Geliyor.

Bu iki soruya cevap aramadan önce şuanda en çok konuşulan İlçenin Sarıkaya olduğunu baştan belirtmek isterim…

* * * *

Peki, Sarıkaya ilçesinin bu kadar çok konuşulmasının sebebi nedir?

Sarıkaya’yı önemli kılan etken ne olabilir?

Yozgat’ın hâlbuki 14 İlçesi varken, Sarıkaya neden bu kadar önemli…

Sarıkaya’nın en önemli özelliği Belediye Başkanının MHP’li olması… Diğer bir özelliği ise,  diğer ilçelerin tamamı Ak partiyi tercih ederken, Sarıkaya MHP’yi tercih etmiş olması iktidar partisinin yıllardır kafasını karıştıran yer oldu… Ak Parti, 2014 yerel seçimlerinde Boğazlıyan’ı dahi kazanırken, Sarıkaya’da kaybetti…

Dolayısıyla Ak Parti 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde Sarıkaya’yı kazanmak için elinden gelen her türlü çalışmayı şimdiden yapmaya başladı…

Bugün Ak Partinin Sarıkaya Belediye başkanı aday adaylığı için müracaatta bulunan isimlere baktığımızda siyasi çalışmalar bunu gösteriyor…

* * * *

Mesela Yozgat’ta yıllarca Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü görevinde bulunan bu görevi yürütürken, Sarıkaya başta olmak üzere birçok ilçeye kurumun şubesinin açılmasına vesile olarak, hizmeti vatandaşın ayağına götüren daha sonra Çorum Sosyal Güvenlik Kurumunda İl Müdürlüğü yapan Duran Cesur, Ak Partiden aday adayı olması yapmış olduğumuz tespitlerin ne kadar  güçlü olduğunu göstermektedir.

Yine Sarıkaya’da bir dönem Belediye Başkanı olarak görev yapan Ali Osman Erbir’in tekrar Ak Partiden aday adayı olması ve ilçeden sevilen daha birçok önemli siyasetçinin aday adayı olarak vitrine çıkması da dikkat çeken bir başka çalışmalardır.

* * * *

Sonuç olarak Ak Parti Sarıkaya’da bu sefer Belediye Başkanlığı seçimlerine daha iddialı hazırlanıyor Fakat unutulmaması gereken en önemli husus MHP’li Belediye Başkanı Ömer Açıkel’in ilçeye yaptığı kalıcı birçok hizmetin yanında halkın gönlüne giren bir başkan olmasıdır.

Bu konuda aslında Sarıkaya için daha yazılacak konu çok ama hele bir aday adaylığı süreci tamamlansın, adaylar belli olduğunda tekrar konuşacağız.

  • Vekâleten yürüttüğü Başkanlık görevi döneminde kısa sürede yaptığı hizmetler ve önemli ziyaretlerle dikkat çeken Başkan!
  • Sanayici ve işadamları ile ilk kez bir araya gelerek, katıldığı tanışma toplantısında önceliği eğitime vereceğini anlatan Bürokrat!
  • Aday adayı belirleme sürecinde bütün gayretlerin Yozgatlıların tercih edeceği bir isim olacağını anlatan İl Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.