""

AK Parti ve Beş kriter « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:30

AK Parti ve Beş kriter

AK Parti ve Beş kriter
Son Güncelleme :

06 Kasım 2018 - 7:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili 884 AK Partili belediyenin “icraat” karnesinin çıkarılmasını daha önceden yetkili organlardan istemişti…

Süreç dün itibariyle başladı… Belediye başkanı adayları müracaat etmek üzere hazırladıkları evrakları teşkilat başkanlığına teslim edecek…

Müracaat süresi kısa tutuldu… 12 Kasım son gün.

AK Parti’de adaylar nasıl belirlenecek?

Bu konuda Sayın Erdoğan ne demişti bir daha hatırlayalım…

1– (Kibirli olmamak, 

 2- Adil olmak,

3- Ehliyetli olmak,

4- Liyakatli olmak,

5- Sadakatli olmak)

* * * *

Bu kriter dikkate alınarak sahadan gelecek analizlere göre AK Parti belediye başkanlarının yerel seçimlerdeki kaderi belli olacak.

Sahadan gelen raporlar doğrultusunda belediye başkan adaylarının önümüzdeki haftalarda netleştirileceğini söyleyebilirim.

Bu arada anket çalışmaları devam ediyor… Hafta sonu yeni bir anket çalışması yapıldı… Yozgat’ta Cadde ve sokak sokak gezen anketörler, vatandaşa sorular yönelterek, halkın yaklaşan seçim öncesi nabzını tuttular…

Bu anketi kim ya da kimler yaptırdı?  Burası önemli, bu sorunun iki cevabı var… Birinci cevap, aday adaylarından herhangi birisi yaptırmıştır. İkinci cevap ise, Parti genel merkezi tarafından yaptırılmış olabilir…

* * * *

Dolayısıyla seçim takviminin hızla işlediğini, zamanın her geçen gün biraz daha tükendiğini düşünecek olursak, aday konusu kesinleşene kadar anket gibi benzer çalışmalarla vatandaşın bundan sonra da sık sık karşılaşacağı bir gerçektir.

Bu konuda ilerleyen zaman içinde daha çok siyasi sohbetlerimiz olacaktır. Partiler elbette seçimi kazanacak adayla yola devam edecektir. Bu aday aynı zamanda Sayın Erdoğan’ın dediği gibi, “Kibirli olmamak, adil olmak, ehliyetli olmak, liyakatli olmak ve sadakatli olmak” gibi bir duruşun sahibi olacak.  Yozgat’ın şehremini olduğunu unutmayacak, doğru ve kalıcı hizmetler sunacak, vatandaşa danışarak, fikir alışverişinde bulunarak, çalışacak bir isim olacaktır.

  • İl merkezinde ve çevre köylerde devam eden yatırımları yerinde ziyaret ederek, bilgiler alan Milletvekili!
  • Bir süreden beri kıyasıya çekişmenin devam ettiği delege belirleme çalışması neticesinde yapılan seçimi kazanarak, bir değişim yapan eski siyasetçi, yeni sendikacı!
  • İhtiyaç sahibi öğrencilere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yardım amaçlı çalışmaları yapacaklarını anlatan Dernek Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.