Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti ve MHP

Yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre varken partilerde aday

Yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre varken partilerde aday belirleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Bundan 10 gün öncesine kadar AK Parti ve MHP’nin yerelde de ittifakı konuşulurken bugün gelinen noktada bu iki partide süreç farklı boyuta doğru ilerliyor.

Yerelde ittifakın bozulması ile MHP seçim stratejisini değiştirdi. AK Parti’den oy alma adına Melih Gökçek ile dirsek temasında olduğu ve karşılıklı açıklamaların basına yansıması gündem oldu. Tabi Gökçek’in aday olma ihtimali var mı olabilir mi derseniz imkansız görünüyor.  Mesele burada Gökçek’in aday olmasından ziyade MHP’nin artık  AK Parti’ye karşı yaklaşımının giderek farklı olacağı ve taviz kar tutumundan uzaklaşacağı anlamına geliyor.  Bunu da MHP’li vekiller düne kadar eleştiri yapmaktan kaçınırken bugün gerek ekonomi gerekse diğer alanlarda AK Parti’nin politikalarını eleştirisinden anlayabiliyoruz.

Bu iki parti bu duruma;  “Andımız,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), af konusu ve ABD’li Rahip Bronson” konusunda yaşadığı görüş ayrılıkları ile geldi. Özellikle MHP, Danıştay’ın “Andımız” kararını ve Rahip Bronson kararını üst perdeden sert sözlerle eleştirerek AK Parti’ye göndermede bulundu. Gündem bu şekilde devam ederken iki parti tabanı da Sayın Bahçeli ve Erdoğan’ın yerel seçime ittifaksız gireceğiz sözleri ile ikilem içerisinde kaldı. MHP tabanı bu durumdan son derece memnun gözüküyor. Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmasını coşkulu bir şekilde alkışlayan milletvekillerine parti teşkilatlarından da büyük destek olduğu ifade ediliyor. Hal böyle iken aklımıza gerçekten yerelde bir ittifak olması mümkün olabilir mi? Sorusu gelse de şuan itibariyle zor görünüyor.  Siyasette olmaz diye bir şey yok, önümüzdeki günlerde bir bakarsın iki liderin görüşmesi ile bir anda her şey tekrar ters düz olabilir ve yerelde de ittifaka devam ediyoruz denilebilir.

Yozgat özelinde MHP’nin aday adayları açıktan çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’de ise durum henüz netlik kazanmış değil.

AK Parti, daha önceki genel ve yerel seçimlerde muhalefet partilerle yarışırken şimdi baktığımızda kendi içerisinde partilileri ile yarışır hale geldi. İsimler üzerinden eleştiriler yapılarak parti menfaati değil adaylar kendi menfaatleri üzerinden çalışma içerisine girdiklerini görüyoruz. Bir birleştirici unsur olmadığı gibi parti içerisinde birbirleri ile muhalefet eder duruma geldi. Elbette bu zeminin hazırlanmasında milletvekillerinin de payını yabana atmamak gerekir. Vekillerin tarafgir bir tutum sergilemesi ister istemez bu çekişmenin de yaşanmasına katkı sağlıyor.

Yozgat gibi illerde aday isminin biran önce açıklanması gerekir.  Merkezde kime sorsanız seçimin AK Parti ve MHP arasında geçeceğini söyler.  Diğer partilerde de henüz aday belirleme çalışmalarını tamamlanmadı. MHP, CHP ve İYİ Parti belki de AK Parti’nin açıklayacağı adaya göre kendi adaylarını belirleyeceklerdir.

Reklamı Geç