""

AK Parti, Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz « Yeniufuk Gazetesi

7 Mayıs 2024 - 02:34

AK Parti, Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz

AK Parti, Yozgat’ta ne yapar, ne yapamaz
Son Güncelleme :

31 Ekim 2018 - 7:00

Dünkü yazımda MHP’yi konuşmuştuk… Bugün de Ak Partiyi konuşacağız… Önce dünkü yazımda MHP’den bahsederken, ne demiştim, kısaca hatırlatayım…

MHP’nin son dönemde izlediği siyasetten dolayı seçmen profilde her geçen gün artması, vatandaşın dikkatini çekiyor. Bu seçimin Yozgat’ta Ak Parti için kolay bir seçim olmayacak. MHP, bu seçimde Ak Partiyi merkez dahil birçok ilçede zorlayacak.

Bu anlamda dün bir yazı okudum… Bu yazıdan bir paragraf verip, sohbete kaldığımız yerden devam edeceğim…

”Partilerin yaptırdığı anket sonuçları şunu gösteriyor; bu yerel seçim herkes için çok zor geçecek. Özellikle de büyükşehir belediyelerinde. İzmir’i geçiyorum zira CHP kimi gösterirse göstersin İzmir’i kaybetmez. Ancak aynı şeyi Ankara ve İstanbul için söylemek imkansız. AK Parti, Ankara ve İstanbul’da tarihinde ilk kez anketlerde bu kadar ucu ucuna rakamlar görüyor. Aday ve kampanya ilk kez bu kadar belirleyici olacak. Velhasıl Ankara ve İstanbul hiçbir parti için çantada keklik değil. AK Parti için hiç değil!”

* * * *

Buradan hareketle Yozgat’a baktığımızda da durum farklı değil… Ak Parti başta olmak üzere MHP, CHP ve seçime katılacak bütün partiler için bu seçim kolay bir seçim olmayacak. Daha çok Ak Parti bu seçimde zorlanacaktır.

Çünkü şuanda piyasalar adeta yangın yerine dönmüş durumdadır. Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artamaya devam ediyor…

Büyük işletmeler, küçülmeye başladı… Sokakta işsiz insan sayısı her geçen gün artıyor… Banka faizleri yüzde 30’lara çıktı…

* * * *

Bugün bankalardan kredi kullanan kesim bir elin parmak sayısını geçmiyor… Bu şartlarda batma noktasına gelen küçük, büyük, orta ölçekteki işletmeler, “denize düşen yılana sarılır” misali faiz artışlarını dahi dikkate almadan bir şeyler yapanın çabasını verirken, siyasilerin bu sorunu çözecek ortaya bir şeyler koymaması yerel seçimleri etkileyecek en önemli unsur olacak.

Türkiye ve Yozgat bu şartlar altında yerel seçimlere gidecek… Bu durumda hem partilerin hem de Belediye Başkanı adaylarının işi hiç kolay olmayacak. Çünkü şuanda aklımıza gelen ve vatandaşa yansıyan her türlü sorunun kaynağında genelde yapılan siyasetin bir çıkmazla karşı karşıya kalışı yaşanmaktadır.

Bu şartlarda yapılacak yerel seçimlerin mutlak surette siyasi partilere ve adaylara ağır bir faturası olacaktır. Hep birlikte bekleyip, göreceğiz en ağır faturayı vatandaş hangi parti ve adaya kesecektir. 

 

  • Cumhuriyet resepsiyonun havasına kendini kaptırıp, beraberinde geldikleri çocukları unutan her platformda sosyal olmakla dikkat çeken kişi!
  • Cumhuriyet bayramı vesilesi ile yaptıkları koreografi çalışması ile sosyal medyada tıklanma rekoru kıran kurum çalışanları!
  • Sağlıklı bir toplum oluşturmak, insanları obez hastalığa karşı güçlendirmek amacıyla piskolojik destek çalışması yapan ekip!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.