""

AK Parti’den TÜMSİAD’a ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:01

AK Parti’den TÜMSİAD’a ziyaret

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, il yönetimi ile birlikte Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat Şubesi’ne bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti’den TÜMSİAD’a ziyaret
Son Güncelleme :

28 Nisan 2017 - 7:00

Ziyarette, TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen Lekesiz, 16 Nisan günü gerçekleştirilen Anayasa referandumu neticesinde, Yozgat’ın bu referandumu memleket meselesi olarak değerlendirdiğini ve yüzde 74’lük bir evet oyu ile Türkiye’de altıncı sırada yer aldığını ifade etti.
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ziyarette yaptığı açıklamada şöyle şu ifadeleri kullandı; “16 Nisan referandumu çok büyük bir değişikliği ortaya koydu. Tarihimizde ilk defa millet iradesiyle bir sistem değişikliği yapıldı önemli olarak değerlendirilecek bir yanı da budur.
Bizzat milletin yapmış olduğu bir değişim oldu. Bundan önce hatırlarsanız 61 anayasası 60 ihtilali sonrası bir vesayetin gölgesinde hazırlanmış bir anayasadır. Yine 82 Anayasası aynı şekilde ruhu muhafaza etmişti. İlk kez anayasa millete değer veren, milleti tek egemen güç olarak kabul eden bu yaklaşım anayasa dâhil edilmiş oldu. Bu Türkiye için bugün değil yarın değil elli yıl yüz yıl için bir kademe bir basamaktır. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki yıllarda göreceğiz”.
TÜMSİAD ailesinin referandum değişikliğine verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini dile getiren Ak Parti Yozgat İl Başkanı Lekesiz, “Tekrardan ben TÜMSİAD camiasına siz değerli dostlarımıza kardeşlerimize Ak Parti teşkilat olarak gönülden teşekkür ediyorum. Yozgat yüzde 74’ lük bir evet oyuyla Türkiye de 6’ncı sıraya gelen il oldu. Diğer seçimlere bakarak mukayese etmek doğru değil bu seçim bir parti meselesi değil millet meselesidir. Yozgat milliyetçi muhafazakar siyasal kimliğe sahip kardeşlerimizin yoğun yaşadığı illerimizden bir tanesidir.
Siyasal tercihlerini kullanırken de bu çerçeveden olaylara bakarak değerlendiriyorlar ve bu doğrultuda oyların rengini belirliyorlar. Yozgat bu meseleye bir memleket meselesi olarak baktığını gördük” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.