""

Ak Parti’ye Hayırlı Olsun « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:10

Ak Parti’ye Hayırlı Olsun

Ak Parti’ye Hayırlı Olsun
Son Güncelleme :

26 Kasım 2023 - 17:22

Aylardır merakla beklenen Ak Parti İl Başkanlığı koltuğu nihayet dolduruldu. Uzun çalışmalar, ince eleyip sık dokumalar ve geniş bir istişare süreci neticesinde eski Gençlik Kolları Başkanı, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği İl Başkanı ve jeoloji mühendisi Çelebi Altuntaş atandı.
Bu süreçte basın olarak bizim de şahit olduğumuz ciddi bir çalışma yapıldı. Çelebi Altuntaş’ın başkanlık koltuğunu doldurup dolduramayacağına dair sorgulamalar, sorular Ak Parti söz konusu olduğunda anlamlı olmaktan çıkmaktadır.
Zira bahse konu parti Ak Parti’dir ve karar verici olan da Recep Tayyip Erdoğan’dır.
Türk siyasetini 22 yıldır domine eden, iktidarı kesintisiz ve her seçimde rakiplerine ezici çoğunlukla üstünlük sağlayan bir partiden ve liderden bahsetmekteyiz.
Bugüne kadar verdiği kararlar ve tercihleri ile Sayın Erdoğan’ın isabet kaydettiği ama bu sefer yanıldığını düşünmek, sorgulamak, bir “acaba” demek Ak Parti kurumsallığını ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini sorgulamak anlamı taşımaktadır.
Kanaatim odur ki; hiçbir Ak Partili, milletvekilleri ve genel merkezin titizlikle yürüttüğü bu sürecin neticesini sorgulama konusu yapmayacak, liderine sadakatini yeni il başkanının çalışmalarında yardımcı olarak gösterecektir.
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, milletvekilleri ile uyumlu çalışacak, teşkilatları ve Ak Partililik kültürünü yakından bilen, enerjisi ve vizyonu olan bir isim ihtiyacının sonucudur bu atama.
Teşkilatlarda birlik ve beraberlik içerisinde, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, eski-yeni ayrımı yapmadan, istişareye, tecrübeye açık, geniş katılımlı ve aksiyoner bir yönetim tarzı ihtiyacının sonucu olarak da görmek mümkündür.
Ak Parti’nin “son seçimi” olduğunun kamuoyuna pompalandığı bir dönemde, Ak Parti’yi yine sandıktan zaferle çıkarma ve Türkiye Yüzyılı hedefinin kesintisiz devam etmesi gerekliliğinin bir sonucudur da aynı zamanda.
Başta Ak Partili arkadaşlar olmak üzere Yozgat kamuoyu da emin olmalıdır ki, yukarıda sıraladığımız gerekçelerle bakıldığında ve Ak Parti kurumsal kimliği işleyişi içerisinde düşündüğümüzde, bu atama isabetli olmuştur.
Dolayısı ile Yozgat’ta Ak parti’nin ilçelerdeki durumlarına ve il’deki konumuna baktığımız zorlu bir süreçten geçtiğini görmekteyiz. Aday adaylığı için görevlerinden istifa eden ilçe başkanları oldu. Aynı şekilde merkez ilçede de durum farklı değil.
Bütün bu gelişmelere bakıldığında Başkan Altuntaş’ın işi elbette kolay olmayacak. Fakat Çelebi başkan zor işlerin üstesinden gelecek, bir zekâya sahip olduğunu biliyorum.
Ezcümle İl başkanı Altuntaş kısa zamanda yapacağı çalışmalar, bürokrasi ve STK’lar ile kuracağı diyaloglar, milletvekilleri ile uyumlu çalışması ve yerel seçim öncesi yapacağı çalışmalarla da gerek Ak Parti gerekse Yozgat için ne kadar isabetli bir tercih olduğunu ortaya koyacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.