Bu olumsuzlukları engellemek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlar; yaz aylarına denk gelen Ramazanlarda yapılan en büyük hata sahursuz oruç tutmaktır. Sahurda yumurta, beyaz peynir, tam buğday ekmeği, süt, meyve, badem gibi besinleri tüketirseniz gün içinde biraz daha uzun süre tok kalırsınız ve daha rahat bir gün geçirirsiniz. Su tüketiminizi sahurunuzu yaptıktan sonra en az 2 su bardağı şeklinde ayarlamanızı öneriyorum. İftar saati geldiğinde düşen kan şekerini düzenlemek amacıyla orucunuzu su, hurma ve kuru meyvelerle açabilirsiniz. Ardından midenize fazla yüklenmemek adına şehriye, yayla, ezogelin, mantar, mercimek gibi çorbaları yağına dikkat ederek ve fazla sıcak veya soğuk olmamasına özen göstererek tüketebilirsiniz.
Ana menü olarak günlük protein ihtiyacınızı karşılaması adına iyi protein kaynağı saydığımız dana eti, tavuk eti, balık eti içeren bir yemek ve vitamin mineral açısından zengin bir çeşit sebze yemeğini tercih edebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında mevsim sebzeleri ile yapılmış salata(sosunda az miktarda yağ ile), yoğurt ve ayran tüketmenizde hiçbir sakınca yoktur. İftar sofrasında asitli içeceklerden uzak durun. Ekmeğinizi tam buğday, çavdar, yulaf ekmeği olarak tercih edebilirsiniz Ekmek ihtiyacınız yaşınıza, vücut ağırlığınıza, yaşam biçiminize bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte 4-6 dilim arasında ekmek tüketmeniz uygundur. Tatlınızı ise yemeklerin hemen ardından tüketmeyin. İftardan 2 saat kadar sonra yaptığınız yürüyüşün ardından tüketmeniz uygundur. Tatlı tercihinizi ise ağır hamurlu ve bol şerbetli tatlılar yerine sütlü, meyveli tatlılardan yana kullanmanız sağlığınız açısından daha karlıdır” ifadelerine yer verdi.