""

Akdağmadeni Devlet Hastanesinde 174 hasta yoğun bakımda tedavi gördü « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:16

Akdağmadeni Devlet Hastanesinde 174 hasta yoğun bakımda tedavi gördü

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Akdağmadeni Devlet Hastanesinde 2016 Şubat ayından itibaren hizmet vermeye başlayan 1.Basamak Genel Yoğun Bakım Şubat ayından itibaren 174 hastaya hizmet verdi.

Akdağmadeni Devlet Hastanesinde  174 hasta yoğun bakımda tedavi gördü
Son Güncelleme :

28 Şubat 2017 - 7:00

Yoğun Bakımda; solunum hastalıkları, kalp ve böbrek yetmezlikleri,organ yetmezliği, ilaç zehirlenmeleri gibi günlük ihtiyaçlarının yanı sıra vücut silme işlemi, pansuman( gerekli durumlarda), kateter (sonda) değişimi ve bakımı, iki saatte bir pozisyon değiştirme gibi bakımlar yapılıyor.
Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Peyami Duman yaptığı açıklamada, hastanenin yeni hizmet binasına taşınmasıyla hizmet kalitesini daha da artırdığını söyledi. Duman, “Hastanemiz yeni binasına taşındıktan sonra hizmet çeşitliğimizi ve kalitemizi yükseltmek adına açtığımız 6 yataklı 1. basamak erişkin yoğun bakım ünitemiz halkımıza en iyi sağlık hizmetini vermeye devam etmektedir. Yoğun bakım ünitemize 2016 yılı içerisinde 174 hasta yatırılmıştır. Bu hastaların 158’i acil servisten, 15’i diğer servislerden 1 tanesi ise dış merkezden sevk olmak üzere hastanemize gelmiş ve tedavileri eksiksiz bir şekilde yapılmıştır.
Yoğun bakım hizmetin verilmeye başlanmasından sonra diğer büyük sağlık tesislerine olan sevklerin azalması bizleri ve halkımızı çok memnun etmektedir” dedi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada Akdağmadeni’nde yoğun bakım ünitesinin açılmasıyla sevk oranlarınınönemli ölçüde azaldığını belirtti Kurca, “Kaliteli hizmet vermek hedeflerimiz arasındadır. Hastalarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.1.Basamak Yoğun Bakım da emeği geçen sağlık ekibimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.