""

Akdağmadeni İmam Hatip Külliyesinde sona gelindi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:23

Akdağmadeni İmam Hatip Külliyesinde sona gelindi

Akdağmadeni ilçesinde yapımına 2015 yılında başlanılan İmam Hatip Külliyesinde sona gelindi.

Akdağmadeni İmam Hatip  Külliyesinde sona gelindi
Son Güncelleme :

13 Ocak 2017 - 7:00

İlçede 50 dönüm arsa içerisinde iki binadan oluşan İmam Hatip Külliyesi; 48 derslik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 11 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, 250’şer kişilik iki öğrenci pansiyonu, uygulama camii, spor salonu ve sosyal alanları bulunan Akdağmadeni İmam Hatip Külliyesi’nde ki çalışmalar tamamlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan yaptığı açıklamada 2015 yılında başlanılan külliyenin hızlı bir şekilde tamamlandığını, 2017 yılı ikinci eğitim-öğretim yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de faaliyete gireceğini belirtti.
Yapılan külliyenin son teknoloji eğitim materyalleriyle donatılığını, hiçbir eksiğinin olmadığını dile getiren Ceylan, “İmam Hatip okullarında verilen doğru ve güvenilir dini eğitimle insanlarımız, dinini ve maneviyatını doğru öğrenmiş ve geleceğe ümitle bakan bir toplum haline gelecektir. Geçmişten günümüze eğitim sistemimize çok önemli katkılar sunan, dinimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin en iyi şekilde öğretildiği İmam Hatip Okullarımız, zaman zaman çeşitli engellemelere maruz kalmasına rağmen, aziz milletimiz tarafından sahiplenilmiş, bu sayede misyon ve vizyonuna uygun eğitim vermeye devam etmişlerdir. İnşallah ilçemizde de bu anlamda daha iyi şartlarda eğitim verecek. Bu vesile ile İmam Hatip Külliyesinin yapımında katkıları olan Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a, Belediye Başkanımız Suphi Daştan’a ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.