""

Akdağmadeni jeotermal sıcak suya kavuşuyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:14

Akdağmadeni jeotermal sıcak suya kavuşuyor

Akdağmadeni Belediyesi öncülüğünde MTA tarafından Karadikmen köyünde çıkartılan ve işletim hakkı belediye tarafından satın alınan sıcak su ilçeye getirilecek.

Akdağmadeni jeotermal  sıcak suya kavuşuyor
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 7:00

Akdağmadeni Belediyesi 360 Bin Dolar’ a satın aldığı,saniyede 100 litre ve 50 derece sıcaklığa sahip jeotermal suyun getirilmesi için isale hattı yapımı ihalesinin İller Bankası tarafından 18 Ocak 2017 tarihinde Ankara da yapılacağını duyurdu. Belediye Başkanı Suphi Daştan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ilçenin her alanda geliştiğini belirterek, ‘’ilçemiz her geçen gün hedeflerine ulaşan bir ilçe konumuna gelmiştir. İlçemizin geleceği açısından çok önemli bir proje olanKaradikmen köyünde çıkartılan belediyemiz tarafından işletim hakkı 360 Bin Dolar’a satın alınan ve 20 bin hektarlık alanda su arama yetkisinin belediyede olduğu sıcak suyun ilçemize getirilmesi için isale hattı yapımı ihalesi İller Bankası tarafından 18 Ocak 2017 tarihinde Ankara da yapılacaktır.’’dedi. Jeotermal su ile İlçenin daha da bir önem kazanacağını vurgulayan Başkan Daştan, “İlçemize kuş uçumu 14 kilometre uzaklıkta 8 bin 200 yatak kapasiteli termal tesislerin kapasitesini karşılayabilecek seracılık faaliyetlerinde kullanılabilecek olan sıcak su 2018 yılı içerisinde ilçemize getirilecektir. Akdağmadeniartık bir turizm kenti olma yolunda sağlam adımlar atıyor.Biz ilçemizin sadece bugününü değil 45-50 yıl sonrasını düşünüyoruz. Tarih, doğa, kültür,insan ve mekan boyutunda sürekli gelişen bir Akdağmadeni oluşturmak vizyonuyla oluşturduğumuz planlamanın bir adımı olan jeotermal suyun ilçemize getirilmesi işini de böylelikle tamamlamış olacağız”diye konuştu.
Bir yandan devam eden projeleri tamamlarken, diğer yandan yeni projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Daştan, “ Dünyada jeotermal suların ne kadar önemli olduğunu ve gittikçe önem kazandığını görmekteyiz. İlçemize bu kıymetli kaynağı da kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Son 13 yılda Akdağmadeni ,hayata geçirdiğimiz projelerle , sürekli ve istikrarlı bir şekilde gelişerek bölgesinde örnek bir ilçe konumuna gelmiştir. Sıcak suyun ilçemize gelmesiyle de büyük değişim devam edecektir.’’ ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.