""

AKDAĞMADENİNE YAKIŞIR BİR PROJE « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:14

AKDAĞMADENİNE YAKIŞIR BİR PROJE

AKDAĞMADENİNE YAKIŞIR BİR PROJE
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2017 - 7:00

Akdağmadeni Yozgat’ın büyük ve önemli ilçelerinden birisidir.

Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan gibi gelişmeye en elverişli ilçelerin başında geliyor.

Akdağmadeni’nin bir başka önemli özelliği ise,  Yozgat’a uzak olmasıdır. Merkeze 100 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı ilçe halkı resmi işler dışında pek gelip gitmez. Aynı sorun yüzünden merkezde yaşayan vatandaşlar da 100 kilometre ilerde doğa başta olmak üzere birçok güzellikleri kalbinden saklayan Akdağmadeni adından bir ilçemiz var, gidip görelim demez.

Hal böyle olunca herkes birbirinden uzak köşelerde yaşamaya dört elle sarılmak durumundadır. Akdağmadeni son yıllarda hemen her bakımdan gelişen ve kalkınan bir yöre oldu. Adeta gelişmenin ve kalkınmanın adresi olarak gösterilen Akdağmadeni özellikle yerel yönetimler de çok şanslı olduğunu buradan bir kez daha söylemekte fayda görüyorum.

Akdağmadeni’ne gitmeyeli hayli bir zaman olmuştu. Geçenlerde yolum düştü, çok kalmadım, günübirlik gördüm. Akdağmadeni her gittiğimde değişiyor daha da güzelleşiyor.

Akdağmadeni’nin değiştiğini, geliştiğini ve güzelleştiğini girişten itibaren görmek mümkün, ana yoldan ilçeye dönerken sizi karşılayan adeta bir saray girişi gibi kapıdan geçerken, içerideki güzelliklerin kokusu gelmeye başlıyor.

Akdağmadeni’nin gelişmesine, kalkınmasına yeni güzelliklerin ortaya çıkmasına vesile olan İlçenin tecrübeli Belediye başkanı Suphi Daştan’ın hizmetlerini saymakla tüketmek mümkün değildir.

Evvelsi gün bir haber dikkatimi çekti. Bu haberde Akdağmadeni Belediyesi tarafından yıkımı tamamlanan eski terminal yerine yapılacak olan toplamda 7800m2’lik sosyal yaşam alanı projesinin ihalesi yapılmış.

Şeffaf Belediyecilik adına atılan adımlara örnek teşkil eden bu çalışmanın içinde her kesimi temsilen eden insanların olması akıllarda en küçük bir soru işareti dahi bırakmamaktadır.

Haber aynen şöyle: Belediye Başkanı Suphi Daştan kısa süre önce yıkımı tamamlanan eski terminal alanına yapılacak olan ve vatandaşlarda büyük merak uyandıran projenin müjdesini vermişti. Projenin ihale aşamasına gelmesiyle birlikte İhale komisyon başkanlığına katılımcı firmalar tekliflerini sundular.
En düşük teklifin KDV dahil 6.947.840 TL olduğu ihale konusu iş ile ilgili ihale komisyonu tarafından gerekli incelemeler yapılacak, herhangi bir mani yada engel bir durum olmadığı takdirde yüklenici firmayla karşılıklı sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılacak ve çalışmalara başlanacaktır.
Büyük Düşünüp , Büyük İşler Yapıyoruz
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi. ‘’ İlçemiz için daima büyük düşünüp büyük işler yapıyoruz. Kısa süre önce yıkımını tamamladığımız eski terminal alanına yapılacak olan 3600 m2 kapalı alan 4200m2 peyzaj alanıyla toplamda 7800m2 inşaat alanına sahip devasa projenin ihalesini bugün tamamladık. Alt katın ön cephesinde mükemmel şekildedizayn edilmiş iş yerleri, ilçemizde yaptığımız üçüncü kapalı otopark olacak olan kapalı minibüs otoparkı, vatandaşlarımızın yorgunluğunu atabileceği modern bir şekilde tasarlanmış kafeterya, çocuk oyun alanları, yeşilalanlar, dinlenme alanlarıyla birlikte tam manasıyla bir çekim merkezi haline gelecek olan projenin, yüklenici firmayla sözleşme imzalanması ve yer tesliminin yapılmasından sonra 450 gün içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. ‘‘dedi.
Bölgesinde örnek bir projeyi daha ilçemize kazandırmış olacağız diye sözlerine devam eden Daştan ‘’ Eski Terminal alanına yapılacak olan bu kapsamlı ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak projenin bir kez daha ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ‘’ diyerek sözlerini bitirdi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.