""

Akgül, esnaflarla iftar yemeğinde buluştu « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 05:10

Akgül, esnaflarla iftar yemeğinde buluştu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, esnaflarla iftar yemeğinde buluştu.

Akgül, esnaflarla iftar yemeğinde buluştu
Son Güncelleme :

11 Haziran 2018 - 7:00

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, hafta sonunda iki ayrı program düzenleyerek esnafların sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Sorgun ve Yerköy’de düzenlenen esnaf buluşmaları oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın da katıldığı iftar programında ana gündem maddesi esnafa sağlanan destek ve teşvikler oldu.
Yaklaşık bin esnaf ve sanatkarın katıldığı iftar yemeğinde konuşan Akgül, “Esnaf ve sanatkar ülkemizin temel direği, onun içinde en fazla destek verilmesi gereken bir kesimdir. TESKOMB olarak biz esnaf ve sanatkarımızın beklentilerini en üst seviyede yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
TESKOMB Genel Başkanı Akgül, 1999 yılından 2000 yılında Türkiye’nin devlet bütçesi 20 katrilyon iken bugün yalnızca TESKOMB’un esnafına dağıttığı yıllık bütçe 28 katrilyon olduğunu belirtti. Akgül, bunun Türkiye’nin geldiği noktayı gösterdiğine dikkat çekti.
Akgül, “ Bu küçük örnekle Türkiye’nin geldiği nokta ve esnaf sanatkârımızın durumu apaçık ortadadır” dedi.
Esnaf ve sanatkârın ülkenin temel direği olduğunu onun içinde en fazla destek verilmesi gereken bir kesim olduğunu vurgulayan Akgül, ‘TESKOMB olarak biz esnaf ve sanatkârımızın beklentilerini en üst seviyede yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2000 yılında faiz oranları yüzde 45-60 civarındaydı.
5 bin lira esnaf başına kredi verirken bugün yüzde 4 faizlerle 200 bin TL’ye kadar kredi veriliyor. Ayrıca araç ve mülk alımlarında da 500 bin TL’ye kadar kredi veriliyor.
Bugün faiz oranları yüzde 18’lerde olmasına karşın istikrarlı bir Türkiye’nin güçlü bir devletin ve güçlü bir liderin olmasından dolayı hala esnafımız TESKOMB üzerinden yüzde 4 faizlerle kredi kullanıyor. Biz, eski Türkiye’de bir günde yüzde 60 faizleri yaşayan esnaflar olarak bu dönemin kıymetini biliyoruz. Bunu da başaran bir tek insan var o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Esnaf ve sanatkârımızı bu noktaya getiren kendisi olmuştur” diye konuştu.
TESKOMB Genel Başkanı Akgül, Yozgat’ı önemsedikleri belirterek, esnafın finansman sıkıntısının önüne geçmek için plasman sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade etti.
TESKOMB’un büyük bir camia olduğunun altını çizen Akgül, en büyük özelliğinin biriktirmiş olduğu fonlarla Türkiye’de esnafın seçimlerde en azından sesi büyük ölçüde çıkmıyorsa devletin verdiği büyük kredi imkanlardan kaynaklandığını vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.