""

Akgün: Kamuoyu araştırmaları neticesinde otopark ücreti zammı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:06

Akgün: Kamuoyu araştırmaları neticesinde otopark ücreti zammı yapıldı

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, ilde otopark ücretlerine yapılan zammın kamuoyu araştırılması neticesine göre gerçekleştirildiğini söyledi.

Akgün: Kamuoyu araştırmaları  neticesinde otopark ücreti zammı yapıldı
Son Güncelleme :

05 Ocak 2017 - 7:00

Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, yaptığı açıklamada, şehrin belirli yerlerinde sürdürülen ve işletmeciliğini belediyenin yaptığı otopark uygulamasında, kamuoyu araştırılmaları neticesinde ilde otopark ücretlerine çok cüzi oranlarda zam yapıldığını belirtti.
ÜLKEMİZDE EN
DÜŞÜK OTOPARK ÜCRETİ İLİMİZDE
UYGULANMAKTADIR
Çevre ve pek çok ille kıyaslandığında en düşük otopark ücretinin Yozgat’ta uygulandığını kaydeden Akgün, “Çevre iller ve diğer şehirlerle Yozgat’ımızı kıyasladığımız da en düşük ücretin ilimizde alındığını görürüz. Otopark ücreti ucuz olduğu içinaraç sahipleri araçlarını park ederek saatlerce alma ihtiyacı duymuyor. Bu durum insanlarımızın da dikkatini çekmiş olacak ki bizlere de bu yönde telkinlerde bulunmalar yapıldı. Başkanımız Kazım Arslan Bey’in talepleri doğrultusunda kamuoyu araştırması yaptık. Yapılan araştırmalarda otopark ücretine zam yapılmasının araç sirkülasyonunu artıracağı ve saatlerce araç park edilmesinin de bu şekilde önüne geçilebileceği görüşü benimsendi. Bu talebi belediye meclis toplantısında değerlendirdik. Mecliste yapılan görüşmelerde otopark ücret tarifesinin şuan belirlenen rakamlardan da yüksek bir fiyat ortaya çıktı. Bizlerde bunun yüksek olacağını düşünerek çok cüzi bir artış yapılmasını sağlamış olduk. Bu sayede vatandaşlarımız araçlarını park ettikten sonra işlerini çabucak bitirip fazla park ücreti ödemek istemeyecektir. Ayrıca ilk 10 dakika ücretsiz olan süreyi 15 dakikaya çıkardık”diye konuştu.
Daha önce 1, 3, 5, 7, 9, 15 diye belirlenen ücret tarifesi, 2, 4, 6, 8, 10 ve 20 olarak belirlendi.
Otopark alanlarında ilk 15 dakika yine ücretsiz olurken, 15 dakika ve 1 saat arası 2 Lira, 1 saat ile 2 saat arası 4lira, 2 saat ile 3 saat arası 6 lira, 3 saat ile 4 saat arası 8 lira 4 saat ile 5 saat arası 10 lira, 5 saatten sonrası ise 20 lira olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.