""

Akgün: Pazarcı esnafımızın özlemi 23 Kasım’da son bulacak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 00:09

Akgün: Pazarcı esnafımızın özlemi 23 Kasım’da son bulacak

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, pazarcı esnafının büyük bir özlemle beklediği Kapalı Pazar yeri yapım inşaatının tamamlandığını belirterek, 23 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Akgün: Pazarcı esnafımızın  özlemi 23 Kasım’da son bulacak
Son Güncelleme :

17 Kasım 2016 - 7:00

Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın başkanlık görevini devralmadan hazırladığı projeler arasında Kapalı Pazar yeri projesinin de bulunduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, belediye başkanlığı seçim döneminde verilen sözlerin bir bir gerçekleştirildiğini belirtti.
Pazarcı esnafının yazın sıcağından, kışın soğuğundan korunması için böyle modern bir Pazar yeri özlemi içerisinde olduğunu vurgulayan Akgün, “Belediye Başkanımız Kazım Arslan, göreve geldiği ilk günden itibaren öncelikli sorunların çözümü için çalışmalara başladı. Bu kısa sürede pek çok projeleri hayata geçirdik ve devam eden büyük projelerimiz var. Geçen yıl temelini attığımız kapalı Pazar yeri projemizin açılışına sayılı günler kaldı.Yozgat Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi arasındaki alanda yapılan Kapalı Pazar Yeri Merkezimiz 23 Kasım Çarşamba günü pazarcı esnafımız ve halkımızın da katılımı ile açılışını gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede halkımız ve pazarcı- sebzeci esnafımızın 40-50 yıllık beklentisi olan kapalı pazar yeri hizmete sunulmuş olacak.”dedi.
Son derece modern çağın gerek simine uygun bir şekilde projenin tamamlandığını vurgulayan Akgün, “Burasının hizmete girmesi şehrimize ayrı bir hava katacak. Gerek vatandaşlarımız gerekse pazarcı esnafımız huzur içinde burada alışverişlerini yapacaklar.
Sosyal anlamda her türlü donatılara sahip kapalı Pazar yerimizde; hal müdürlüğümüz, idari bölümleri, pazarcılar derneği bürosu, mescit, lokanta, çay evi gibi ünitelerinin yanı sıra kadın-erkek- engelli tuvaletleri de bulunmaktadır.
İnsanlarımız artık son derece modern ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapabileceklerdir.
Ayrıca pazar yeri üzerinde yaptığımız sosyal tesisler o bölgenin çok önemli bir sosyal ihtiyacını giderecektir. Bu vesile ile kapalı Pazar yerimizin başta pazarcı esnafımıza ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.