""

Alo Fetva hattına gelen sorular şaşırtıyor « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 20:59

Alo Fetva hattına gelen sorular şaşırtıyor

Yozgat’ta Ramazan ayında Alo Fetva Hattı’na yoğun ilgi gösteren vatandaşlar din görevlilerine birbirinden ilginç sorular yöneltiyor.

Alo Fetva hattına gelen sorular şaşırtıyor
Son Güncelleme :

01 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Alo Fetva hatları ile görevli vaizler, vatandaşların sorularını yanıtlıyor. Sabah 09.00 ile akşam 23.00 saatleri arasında arayan her vatandaş sorularına cevap buluyor. Ramazan ayı boyunca vatandaşlar merak ettikleri soruların yanıtlarını müftülükleri arayarak vaizlerden alabiliyorlar. Yozgat Müftülüğünü arayanlar, görevli vaizle yapacakları görüşmede Ramazana özel ve farklı soruları yöneltip, yanıt alıyorlar.
Müftülük bünyesinde hizmet veren Alo Fetva hattına en çok soru Ramazan ayında oruç ile ilgili geliyor. Bu sorular arasında yine ilginç olanları da dikkat çekiyor. ‘Sakız çiğnemek, kan vermek, dövme yaptırmak, denize girmek, tansiyon veya kalp krizi geçirme riski olan insanların dil altı hapını kullanmaları orucu bozar mı?’ gibi birbirinden ilginç sorular vaizlere soruluyor.
Alo Fetva hattına gelen ilginç sorulara imkan ölçüsünde cevap verdiklerini belirten görevli vaiz Mustafa Aktaş, bu hizmetin hafta sonları da devam ettiğini ve vatandaşların sorularını ilmihal bilgilerine dayanarak cevaplandırdıklarını söyledi.
Vaizlerin belirlenen saat aralığında yöneltilen sorulara yanıt verdiğini belirten İl Müftüsü Salih Sezik ise, “Vatandaşlarımız bizi aradıklarında ya da bizzat müftülüğümüze gelerek kafasına takılan güncel soruları, fitre ile ilgili soruları, Ramazanla ilgili özel soruları varsa en güzel şekilde onlara anlatmak durumundayız. Bu bizim görevimiz. Bunu da en güzel şekilde yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.