""

Alperen Ocaklarından Yazıcıoğlu’nu anma gecesi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 10:12

Alperen Ocaklarından Yazıcıoğlu’nu anma gecesi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Alperen Ocakları tarafından 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi düzenledi.

Alperen Ocaklarından  Yazıcıoğlu’nu anma gecesi
Son Güncelleme :

29 Mart 2017 - 7:00

SorgunBelediyesi’nin ev sahipliğinde, Alperen Ocakları tarafından İlyas Arslan Tiyatro ve Kültür Salonunda düzenlenenYazıcıoğlu’nu anma gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başladı. Geceye Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Büyük Birlik Partisi İlçe Teşkilatı ve Alperen Ocakları katıldı.Ebubekir Battal Kabataş’ın Kur’an Kerim Tilaveti ile başlayan geceye konuşmacı olarak katılan Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, Muhsin Yazıcıoğlu ile olan anılarını anlatarak kendisine duyduğu özlemi anlattı. Şenliler, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşadığı zorluklara göğüs gererek mücadeleden asla vazgeçmediğini kendilerinin de kan davası gütmeden Muhsin Yazıcıoğlu’na suikast düzenleyenlerden hesabını soracaklarını söyledi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Sorgun İlçe Başkanı Kadir Yılmaz ise Alperenlerin liderinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in olduğunu, rehberinin ise Kur’an-ı Kerim olduğunu anlatan Yılmaz, “Muhsin Yazıcıoğlu ne anlatıyordu bizlere? Kendinizi geliştireceksiniz, Kur’an yolundan ayrılmayacaksınız, kendinize efendimizin sünnetini şiar edineceksiniz ve Kur’an-ı Kerim’e uyarak bir yaşam süreceksiniz diyordu. Kendisi de bu şekilde yaşamını sürdürdü ve ne yazık ki suikast sonucu hayata gözlerini yumdu, Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit eden güruhların sonuna kadar takipçisi olacağız.
Muhsin Başkan’ın şehadetinde kimin en ufak payı dahi var ise bunun hesabını muhakkak soracağız. Bundan kimsenin kurutuluşu olmasın. Ama Muhsin Başkanın bizlere göstermiş olduğu bir şey var. Muhsin Başkan “asla ve asla kan davası gütmeyin” diyordu bizlere. Bizler elbette ki kan davası gütmeyeceğiz. Bizler Allah’ın belirlediği çizgilerde yaşayarak ve daha sonra bunu bizden sonra gelen nesillere aktararak davamızın yücelmesi ve bekası adına bunu devam ettireceğiz. Bu davanın yükünü sırtlamak bizlere kaldı. Muhsin Başkan “Her nefis ölümü tadacaktır şiarıyla yaşayan bir kuldu. Bizlerde bir kuluz en nihayetinde. Bizlerin önderi, lideri efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellemdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gecede Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı gençlik yıllarından başlayan ve ileriki yıllarda devam eden mücadelesi ve duruşu anlatıldı.
Gecenin sonunda Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Selahattin Şenliler’e teşekkür ederek kendisine hediye takdiminde bulundu, millet ve vatanın bekası için kendi varlığını ve geleceğini feda edebilmeyi hayat düsturu olarak gördüğünü belirtti.
Başkan Şimşek, “ O daima büyük bir davanın, büyük bir yolun dümdüz bir takipçisi, katıksız, temiz bir ülkünün saf ve sade lideri olmuştur. İnancıyla, dava adamlığıyla, ilkeleriyle, duruşuyla, üslubuyla çilekeş ve örnek şahsiyetleriyle bu milletin çok değerli bir evladı olan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na ve beraberinde hayatını kaybeden yol arkadaşlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet yâd ediyor, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.