""

Amacımız, Roma Hamamı’nı UNESCO kalıcı listesine aldırmak « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 02:25

Amacımız, Roma Hamamı’nı UNESCO kalıcı listesine aldırmak

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, 2 bin yıllık Tarihi Roma Hamamının turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, amaçlarının; 2018 yılında Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Roma Hamamını Unesco kalıcı listesine aldırmak olduğunu söyledi.

Amacımız, Roma Hamamı’nı UNESCO kalıcı listesine aldırmak
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2022 - 16:52

İlçemiz Sarıkaya’da bulunan 2 bin yıllık Roma Hamamı’nın turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. İlçemizde tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve 2018 yılında Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan ‘Kral Kızı’ adıyla da bilinen Basilica Therma Roma Hamamı’nın çevre düzenlemesi sürüyor.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, “Roma Hamamını Unesco Dünya geçici listesine aldırmayı başardık. Şimdide Kültür Turizm Bakanlığının projesi ile çevre düzenlemesi yapılıyor. Bizim Belediye olarak hedeflerimiz var kısa orta ve uzun vadeli hedefler.
Bunlardan kısa vadeli hedeflerimize ulaştık. Şimdi ise Roma Hamamının çevre düzenlemesi bittikten sonra Orta ve uzun vadeli planlarımızı sırası ile uygulayacağız. Şimdi asıl hedefimiz Roma Hamamımızı Unesco Kalıcı Dünya mirası listesine aldırmak. Bunun içinde Belediye olarak bütün gayreti sarf edip elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Sarıkaya’nın kurtuluşu olan Roma hamamını Unesco kalıcı listesine aldırmayı başarırsak Sarıkaya’yı artık kimse tutamaz. Refah seviyesi yüksek ekonomik açıdan kalkınmış bir Sarıkaya’yı yarınlarımız olan çocuklarımıza bırakırız.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.